کلمه جو
صفحه اصلی

لتو

فرهنگ فارسی

در اساطیر یونان نام مادر [ آرتمیس ] و [ آپولون ] ( افولون ) میباشد .
( اسم ) نوعی بازی و قمار و آن چنین است که بر ۳٠ صفح. مقوایی ( کارت ) ۳ ردیف و در هر ردیف ۹ خانه نقش شده و اعدادی از ۱ تا ۹٠ در آن خانه ها ( در هر خانه یک عدد ) نوشته شده و ۹٠ مهر. چوبین که برهریک عددی از اعداد از ۱ تا ۹٠ منقوش است در کیسه ای قرار دارد . بازی کنندگان یک یا چند صفحه ( کارت ) در اختیار گیرند و شخصی را انتخاب کنند . او از کیسه مهره را بیرون میاورد و شمار. آنها را میخواند هرصفحه که اعداد خانه های یک ردیف ( از سه ردیف ) آن زودتر از کیسه بر آید و خوانده شود برنده باشد .
نام مادر آپولن و زن زئوس

لغت نامه دهخدا

لتو. [ ل ِ ت ُ ] ( اِخ ) نام مادر آپولن و زن زئوس.

لتو. [ ل ُ ت ُ ] ( فرانسوی ، اِ ) نوعی قماربازی است ، بدینگونه که بر سی صفحه مقوائی ( کارت ) سه ردیف و هر ردیف نه خانه نقش شده و اعدادی از یک تا نود در آن خانه ها ( در هر خانه یک عدد ) نگاشته شده است و نود مهره چوبین که بر هر یک عددی از اعداد نودگانه ( یک تا نود ) منقوش است در کیسه ای قرار دارد، بازی کنندگان یک یا چند صفحه ( کارت ) در اختیار گیرند و یکی آغازد و از کیسه مهره برآورد و شماره منقوش بر آن مهره بخواند هر صفحه که اعداد خانه های یک ردیف از سه ردیف آن زودتر از کیسه برآید و خوانده شود برنده باشد.

لتو. [ ل ُ ت ُ ] (فرانسوی ، اِ) نوعی قماربازی است ، بدینگونه که بر سی صفحه ٔ مقوائی (کارت ) سه ردیف و هر ردیف نه خانه نقش شده و اعدادی از یک تا نود در آن خانه ها (در هر خانه یک عدد) نگاشته شده است و نود مهره ٔ چوبین که بر هر یک عددی از اعداد نودگانه (یک تا نود) منقوش است در کیسه ای قرار دارد، بازی کنندگان یک یا چند صفحه (کارت ) در اختیار گیرند و یکی آغازد و از کیسه مهره برآورد و شماره ٔ منقوش بر آن مهره بخواند هر صفحه که اعداد خانه های یک ردیف از سه ردیف آن زودتر از کیسه برآید و خوانده شود برنده باشد.


لتو. [ ل ِ ت ُ ] (اِخ ) نام مادر آپولن و زن زئوس .


دانشنامه عمومی

لتو یا لیتو (به انگلیسی: Leto)، در اساطیر یونان دختر تیتان، فوبه و کئوس و نام او به معنی پنهان یا درخشان است، که قبلاً برای الههٔ ماه، سلنه آمده است.
فهرست شخصیت ها، مکان ها و رویدادهای افسانه ای یونان باستان
آابپتجچخدرزژسشفکگلمنوهی
هرا به خاطره اینکه همسرش زئوس عاشق لتو شده بود به او حسودی می کرد. به هنگام وضع حمل، به دستور هرا هیچ زمینی او را نپذیرفت. سرانجام زئوس جزیره ای را به کف دریا زنجیر کرد که دیگر به عنوان خشکی تلقی نشود و او دو طفل خود، آپولو و آرتمیس را به دنیا بیاورد.
لتو در سراسر یونان، اما بیش از همه در لیکیه، جنوب غربی آسیای صغیر پرستش می شد. در دلوس و آتن، معبدهایی وجود دارند که به او اختصاص داده شده اند. اگرچه در سرزمین های بیشماری او با وابستگی که به فرزندانش، آپولو و آرتمیس داشت پرستیده می شد. در مصر معبدی برای لتو وجود دارد با نام Wadjet واقع در بوتو، که هرودوت آن را بدین گونه توصیف می کند، آن به جزیره ای شناور متصل است.

دانشنامه آزاد فارسی

لِتو (Leto)
(در اساطیر روم: لاتونا) در اساطیر یونان، از تیتانهای مؤنث. پدر و مادرش، کویوس و فوئبه، هر دو تیتان بودند. از زئوس صاحب دو فرزند با نام های آپولون و آرتمیس شد؛ او آنان را در جزیرۀ دلوس واقع در دریای اژه به دنیا آورد. دلوس بعدها پرستشگاه آپولون و آرتمیس شد.

گویش مازنی

/latoo/ شیار کردن زمین به وسیله ی خیش

شیار کردن زمین به وسیله ی خیش



کلمات دیگر: