کلمه جو
صفحه اصلی

گرده زنبور عسل

دانشنامه عمومی

گرده زنبور عسل (به انگلیسی: Bee pollen) به صورت تکه ها یا دانه هایی کروی پر از گرده های گل است که توسط زنبور عسل کارگر بسته بندی شده و به عنوان منبع غذایی اولیهٔ کندو نگهداری و استفاده می شود. ترکیب این دانه ها شامل قندهای ساده، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها، اسیدهای چرب و درصد کمی از اجزای دیگر است. گرده زنبور عسل آمبروزیا؛ (نان ایزدان)، نیز خوانده شده، پس از مخلوط شدن با بزاق، با یک قطره عسل مهر و موم شده و در سلول های کندو نگهداری می شود.گردهٔ زنبور عسل به عنوان یک خوراکی برای انسان گردآوری می شود؛ که این با ادعاهای مختلفی در مورد خاصیت های استفاده از آن همراه است. یکی از آن ها این است که فرایند تخمیر آن را از گردهٔ گل ساده بسیار قوی تر می کند.
گرده افشانی
گیاه درمانان گردهٔ زنبور عسل را به عنوان یک درمان برای علاج بیماری های گوناگونی تجویز می کنند،اما شواهد خوبی وجود ندارد که نشان دهد گردهٔ زنبور عسل به جز یک منبع از مواد مغذی بودن هیچ برتری روشن دیگری داشته باشد. خطرات بالقوهٔ مصرف گردهٔ زنبور عسل شامل آلودگی با میکوتوکسین های قارچی، آفت کش ها یا فلزات سمی است.
برای بیشتر افراد استفادهٔ کوتاه مدت از گردهٔ زنبور عسل بی خطر است، ولی برای کسانی با آلرژی های گرده (رینیت آلرژیک)، ممکن است سبب واکنش های آلرژیک شود مثلاً (تنگی نفس، کهیر، تورم و آنافیلاکسی). مصرف گردهٔ زنبور عسل برای زنان باردار ایمن نیست و در هنگام شیردهی نیز نباید استفاده شود. سازمان غذا و داروی آمریکا (USFDA) علیه استفاده از برخی از محصولات گردهٔ زنبور عسل هشدار داده است؛ زیرا آن ها داروهای محتوی سیبوترامین و فنول فتالئین را نامعتبر دانسته و با مصرف آن مخالفت می کنند.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bee_pollen


کلمات دیگر: