ماسوی پسته (Stigmatomycosis) از بیماری های پسته است.سن های زیان آور پسته که تاکنون در مناطق پسته کاری ایران شناسایی شده اند و به طورعمده متعلق به خانواده های سن های بدبو و سن های بذرخوار (Lygeidae) هستند، ناقل این بیماری می باشند.
بیماری ماسوی پسته اولین بار در سال ۱۳۴۳ از باغات استان کرمان گزارش شد. در اثر این بیماری ماده ای چسبناک و بی رنگ متمایل به سفید در بیت پوست استخوانی میوه و لپه های مغز دیده می شود. این ماده در مرحله ای که میئه از نظر رشد کامل شده است، سفید و نسبتاً سخت می باشد به همین دلیل این بیماری را ماسو می نامند.
طبق بررسی های به عمل آمده قارچ Nematospora coryli Peglion عامل بیماری می باشد که توسط خرطوم سن ها به دانه های پسته منتقل می شود.
مؤسسه تحقیقات پسته ایران، بازدید: سپتامبر ۲۰۰۸.
بیماری ماسوی پسته اولین بار در سال ۱۳۴۳ از باغات استان کرمان گزارش شد. در اثر این بیماری ماده ای چسبناک و بی رنگ متمایل به سفید در بیت پوست استخوانی میوه و لپه های مغز دیده می شود. این ماده در مرحله ای که میئه از نظر رشد کامل شده است، سفید و نسبتاً سخت می باشد به همین دلیل این بیماری را ماسو می نامند.
طبق بررسی های به عمل آمده قارچ Nematospora coryli Peglion عامل بیماری می باشد که توسط خرطوم سن ها به دانه های پسته منتقل می شود.
مؤسسه تحقیقات پسته ایران، بازدید: سپتامبر ۲۰۰۸.
wiki: ماسوی پسته