کلمه جو
صفحه اصلی

کالبدشناسی میوه

دانشنامه عمومی

کالبدشناسی میوه بررسی ساختمان داخلی میوه ها است.میوه ها تخمدان یا تخمدان های بالغ یک یا بیشتر گل ها هستند. در میوه های گوشتی، لایه بیرونی (که اغلب قابل خوردن است) غلاف میوه است که بافتی است که از دیواره تخمدان گل رشد کرده و دانه ها را احاطه می کند.
میوه های ساده از یک تخمدان تشکیل شده و ممکن است یک یا تعداد بیشتری دانه داشته باشند. گوشتی یا خشک هستند. سته و میوه هسته دار مثال هایی از میوه های گوشتی ساده هستند. میوه های نوع سیبی هم فرعی و هم میوه ساده هستند. میوه های فندقی از نوع خشک هستند.
میوه های بهم پیوسته از یک گل منفرد و چندین تخمدان به وجود آمده اند. مثل سیاه تمشک و سیاه توت.
میوه های مرکب از ترکیب تخمدان گل های مرکب تشکیل شده اند. مثل آناناس
اما ظاهراً در تعدادی از میوه های غلافدار، قسمت خوردنی از تخمدان به وجود نمی آید. برای مثال در میوه سیب آکی قسمت خوردنی بخش گوشتی چسبیده به دانه میوه است، و در آناناس چندین بافت از گل و ساقه در این امر دخیلند.
تعدادی از گیاهان مثل خیار، گوجه فرنگی، کدو که به طور عادی از سبزیجات حساب می شوند، در واقع میوه هستند.
میوه ها از نطر ریخت شناسی به سه گروه اصلی تقسیم می شوند:


کلمات دیگر: