برساق یکی از نان ها یا شیرینی های سنتی استان های لرستان،کرمانشاه، ایلام واستان همدان و شهرهای لک نشین مثل شهرستان کوهدشت و دلفان در منطقه لکستان , بیجار، صحنه و بدره است. این شیرینی محلی از آرد، شکر، روغن، تخم مرغ، شیر، نمک و زرد چوبه درست می شود.در زبان ترکی سنقری به آن《پیشیک》می گویند. طرز تهیه در استان همدان به اینصورت است که تمامی مواد با هم مخلوط شده و ورز داده می شود سپس به شکل خمیر نازک درآمده و در آخر در روغن فراوان سرخ می شود.طرز تهیه برساق در ایلام و لرستان به صورت زیر می باشد. همه مواد را با هم مخلوط کرده و به صورت گلوله های مخروطی که همانند انگشتان جمع شده می باشد (و به همین دلیل آن را برساق می نامند) و در روغن سرخ می کنند و روی آن را با شکر تزیین می کنند.
فهرست انواع شیرینی های ایرانی
فهرست انواع شیرینی های ایرانی
wiki: برساق