کلمه جو
صفحه اصلی

لکام

فرهنگ فارسی

( صفت ) ۱- بی شرم بی حیا . ۲- امرد قوی جث. بی حیا : هر چند که گنگیم و کلوکیم و لکامیم تن داده و دل بست. آن دول غلامیم . ( سوزنی لغ. )
نام کوهیست که در محاذی شهر حمات شیزر و افامیخ و شمال آن کشیده شده است .

فرهنگ معین

(لُ ) (ص . ) بی ادب ، بی حیا، بی شرم .

لغت نامه دهخدا

لکام . [ ل ُ ] (ص ) بی ادب و بی شرم و بی حیا. (برهان ). امرد قوی جثه ٔ بی حیا. (آنندراج ) :
هرچند که گنگیم و کلوکیم و لکامیم
تن داده و دل بسته ٔ آن دول غلامیم .

سوزنی .



لکام. [ ل ُ ] ( ص ) بی ادب و بی شرم و بی حیا. ( برهان ). امرد قوی جثه بی حیا. ( آنندراج ) :
هرچند که گنگیم و کلوکیم و لکامیم
تن داده و دل بسته آن دول غلامیم.
سوزنی.

لکام.[ ل ُ ] ( اِخ ) ( جبل الَ... ) نام کوهی است که در محاذی حمات شیزر و افامیة و شمال آن کشیده شده است تابه صهیون و منتهی شود به انطاکیه و بعضی گویند کوهی است در ملک شام. ( از برهان ). نام کوهی است به شام که ثغر ملطیه بدین سوی آن است. ( حدود العالم ). کوهی است به شام در برابر حماة شیزر و افامیة گذر آن به جانب شمال به سوی صهیون و شغر و بکاس تا انطاکیه. ( منتهی الارب ) ( تاج العروس ). کوهی مشرف بر انطاکیه. و بلادابن لیون و مصیصه و طرسوس و این ثغور و ذکر آن در لبنان آمده است و غالباً عباد و ابدال در آن مقام میگرفته اند. ( از معجم البلدان ). و رجوع به لبنان شود. حمداﷲ مستوفی در ذکر جبال البرز آرد :... و چون به شمشاط و ملطیه رسد قالیقلا خوانند و چون به انطاکیه و مصیصه رسد لکام گویند و آنجا فارق است میان شام و روم و چون به میان حمص و دمشق رسد لبنان خوانند... ( نزهةالقلوب چ اروپا مقاله ثالثه ص 192 ). اما کوهها که از آن دلیل قبله گرفته اند کوه لکام است به شام و کوه راهون به سراندیب. ( مجمل التواریخ ص 466 ).
به حق جودی و لبنان و بوقبیس و لکام
به قدر خانه معمور و مسجد اقصی.
روزبهان.

لکام. [ ل َک ْ کا ] ( ع ص ) خف لَکّام ؛ سَپَل شتر سخت که سنگ شکند. ( منتهی الارب ). || آکنده به گوشت. ( مهذب الاسماء ).

لکام . [ ل َک ْ کا ] (ع ص ) خف ﱡ لَکّام ؛ سَپَل شتر سخت که سنگ شکند. (منتهی الارب ). || آکنده به گوشت . (مهذب الاسماء).


لکام .[ ل ُ ] (اِخ ) (جبل الَ ...) نام کوهی است که در محاذی حمات شیزر و افامیة و شمال آن کشیده شده است تابه صهیون و منتهی شود به انطاکیه و بعضی گویند کوهی است در ملک شام . (از برهان ). نام کوهی است به شام که ثغر ملطیه بدین سوی آن است . (حدود العالم ). کوهی است به شام در برابر حماة شیزر و افامیة گذر آن به جانب شمال به سوی صهیون و شغر و بکاس تا انطاکیه . (منتهی الارب ) (تاج العروس ). کوهی مشرف بر انطاکیه . و بلادابن لیون و مصیصه و طرسوس و این ثغور و ذکر آن در لبنان آمده است و غالباً عباد و ابدال در آن مقام میگرفته اند. (از معجم البلدان ). و رجوع به لبنان شود. حمداﷲ مستوفی در ذکر جبال البرز آرد : ... و چون به شمشاط و ملطیه رسد قالیقلا خوانند و چون به انطاکیه و مصیصه رسد لکام گویند و آنجا فارق است میان شام و روم و چون به میان حمص و دمشق رسد لبنان خوانند... (نزهةالقلوب چ اروپا مقاله ٔ ثالثه ص 192). اما کوهها که از آن دلیل قبله گرفته اند کوه لکام است به شام و کوه راهون به سراندیب . (مجمل التواریخ ص 466).
به حق جودی و لبنان و بوقبیس و لکام
به قدر خانه ٔ معمور و مسجد اقصی .

روزبهان .



فرهنگ عمید

۱. بی ادب، بی شرم، بی حیا.
۲. امرد قوی جثه.


کلمات دیگر: