همگن سازی
فارسی به انگلیسی
فرهنگ فارسی
یکنواخت کردن بافت و ترکیبات مواد
دانشنامه عمومی
همگن سازی یا هموژنیزاسیون (به انگلیسی: Hemogenization) به معنای همگن و هموژنیزه نمودن ذرات درون یک مخلوط شیمیایی است و در صنعت لبنیات به مفهوم همگن نمودن (هموژنیزه کردن) ذرات شیر می باشد.
همگن ساز تحت فشار
همگن سازی، آمیختن شدید برای یکدست نمودن ذرات در دو ماده مرتبط به هم یا گروهی از مواد مربوط به هم برای ایجاد یک فرم ثابت از وجه های مختلف نامحلول (گاهی به کمک افزودن سورفکتانتها) برای به دست آوردن سوسپانسیون یا امولسیون است.همگن کردن فرایندی برای دستیابی به یکنواختی اندازه ذرات یک محصول است. همگن سازی شامل حوزه بسیار وسیعی از کاربردها و روش هاست. وقتی کسی می گوید همگن سازی، ممکن است به معنای انجام یک یا چند تا از موارد زیر باشد: ترکیب کردن، مخلوط کردن، هم زدن، امولسیونی سازی، پخش کردن، تکان دادن و غیره. همگن بودن مفهومی مرتبط با یکنواختی ماده است. یک ماده همگن در ترکیب یا ویژگی های فیزیکی یکنواخت است. هرچند یک ماده ممکن است در مقیاس بزرگتر همگن باشد در حالیکه در مقیاس کوچکتر در داخل همان ماده ناهمگن است. بیشترین استفاده از انواع همگن سازها در صنایع غذایی، صنایع شیمیایی و دارویی می باشد. یکی از کاربردهای مهم همگن سازی در صنعت مواد غذایی، همگن سازی شیر است.
در سال 1899 ، Gaulin دستگاه همگن ساز خود را ثبت اختراع نمود. این اختراع شامل یک پمپ پیستونی بود که در آن ماده از طریق یک یا چند لوله مویین تحت فشار قرار می گرفت. در نمایشگاه جهانی در پاریس در سال 1900، Gaulin اختراع خود به عنوان روشی برای فرآیند کردن شیر به نمایش گذاشت. بر اساس منابع و نشریات آن زمان، کلمه همگن سازی اولین بار برای توصیف فرآیند کردن شیر با دستگاه اختراع شده توسط Gaulin ، استفاده شد.
در روش تحت فشار که به طور معمول در نمونه های مایع استفاده می شود، تجهیزات خاصی به کار می رود. عمده کاربرد این روش در صنایع غذایی، لبنی، دارویی، شیمیایی و بیوتکنولوژی است. در این روش به وسیله پیستون های رفت و برگشتی، نمونه ها پشت یک شیر فشار قوی که در آن برای عبور ذرات، فاصله قابل تنظیمی وجود دارد، فشرده می شوند. ذراتی که از این محل عبور می کنند، به واسطه اختلاف فشاری که بین دو طرف شیر وجود دارد، دچار یک تلاطم (توربولانس) شده و در اثر برخورد با سرعت بالا با یکدیگر باعث خرد شدن ذرات می شوند. هدف از چنین عملی، تولید کامپوزیت های همگن، امولسیونی یا ذرات ریز آسیاب شده است. مطمئن باشید که خروجی این روش تغییری در مشخصات مواد از قبیل رنگ، مقادیر طبیعی، قابلیت حلالی و پایداری پدید نخواهد آورد.
همگن ساز تحت فشار
همگن سازی، آمیختن شدید برای یکدست نمودن ذرات در دو ماده مرتبط به هم یا گروهی از مواد مربوط به هم برای ایجاد یک فرم ثابت از وجه های مختلف نامحلول (گاهی به کمک افزودن سورفکتانتها) برای به دست آوردن سوسپانسیون یا امولسیون است.همگن کردن فرایندی برای دستیابی به یکنواختی اندازه ذرات یک محصول است. همگن سازی شامل حوزه بسیار وسیعی از کاربردها و روش هاست. وقتی کسی می گوید همگن سازی، ممکن است به معنای انجام یک یا چند تا از موارد زیر باشد: ترکیب کردن، مخلوط کردن، هم زدن، امولسیونی سازی، پخش کردن، تکان دادن و غیره. همگن بودن مفهومی مرتبط با یکنواختی ماده است. یک ماده همگن در ترکیب یا ویژگی های فیزیکی یکنواخت است. هرچند یک ماده ممکن است در مقیاس بزرگتر همگن باشد در حالیکه در مقیاس کوچکتر در داخل همان ماده ناهمگن است. بیشترین استفاده از انواع همگن سازها در صنایع غذایی، صنایع شیمیایی و دارویی می باشد. یکی از کاربردهای مهم همگن سازی در صنعت مواد غذایی، همگن سازی شیر است.
در سال 1899 ، Gaulin دستگاه همگن ساز خود را ثبت اختراع نمود. این اختراع شامل یک پمپ پیستونی بود که در آن ماده از طریق یک یا چند لوله مویین تحت فشار قرار می گرفت. در نمایشگاه جهانی در پاریس در سال 1900، Gaulin اختراع خود به عنوان روشی برای فرآیند کردن شیر به نمایش گذاشت. بر اساس منابع و نشریات آن زمان، کلمه همگن سازی اولین بار برای توصیف فرآیند کردن شیر با دستگاه اختراع شده توسط Gaulin ، استفاده شد.
در روش تحت فشار که به طور معمول در نمونه های مایع استفاده می شود، تجهیزات خاصی به کار می رود. عمده کاربرد این روش در صنایع غذایی، لبنی، دارویی، شیمیایی و بیوتکنولوژی است. در این روش به وسیله پیستون های رفت و برگشتی، نمونه ها پشت یک شیر فشار قوی که در آن برای عبور ذرات، فاصله قابل تنظیمی وجود دارد، فشرده می شوند. ذراتی که از این محل عبور می کنند، به واسطه اختلاف فشاری که بین دو طرف شیر وجود دارد، دچار یک تلاطم (توربولانس) شده و در اثر برخورد با سرعت بالا با یکدیگر باعث خرد شدن ذرات می شوند. هدف از چنین عملی، تولید کامپوزیت های همگن، امولسیونی یا ذرات ریز آسیاب شده است. مطمئن باشید که خروجی این روش تغییری در مشخصات مواد از قبیل رنگ، مقادیر طبیعی، قابلیت حلالی و پایداری پدید نخواهد آورد.
wiki: همگن سازی
فرهنگستان زبان و ادب
{homogenization} [شیمی، علوم و فنّاوری غذا] یکنواخت کردن بافت و ترکیبات مواد
پیشنهاد کاربران
همگن سازی ( Homogenisation ) :[اصطلاحات پلیمری]عبارتی است برای توصیف یکنواختی مخلوط مواد تشکیل دهنده کامپاند. همگنی ضعیف زمانی رخ می دهد که در اجزا، نوارهای خطی دیده شود.
کلمات دیگر: