کوفته برنجی
کوفته برنجی
مترادف و متضاد
دانشنامه عمومی
کوفته برنجی یکی از معروف ترین گونه های کوفته است، که برای تهیهٔ آن از سبزی های خوشبو و گوشت قرمز استفاده می شود.
گوشت چرخ کرده
برنج
لپه
سبزی کوفته به صورت خُرد شده و ساتوری شده (شامل: تره، جعفری، گشنیز، تلخون (گیاه)، مرزه و ریحان)
پیاز
تخم مرغ (دلخواه)
آلو
نمک و زردچوبه
حدود ۱۰ دقیقه گوشت را با نمک و زردچوبه به خوبی وَرز می دهیم (چنگ می زنیم) تا چسب پیدا کند در شهرهای آذری زبان گوشت را با گوشت کوب می کوبند سپس آب برنج و لپه را کاملاً از آن ها جدا می کنیم و به مخلوط گوشت و نمک اضافه می کنیم همچنین سبزی خرد شده و یک عدد تخم مرغ خام را نیز به مخلوط اضافه می کنیم آنگاه کل مواد را با هم مخلوط می کنیم و حسابی چنگ می زنیم تا یکنواخت شود. حال که مخلوط یکنواخت بدست آمده، کمی از مواد را با دست به شکل گِرد در می آوریم و در میان آن یک یا دو عدد آلو و کمی از پیازداغی را که از قبل آماده کرده بودیم قرار می دهیم. با تمام مخلوط همین کار را می کنیم و در میان تک تک کوفته ها باید آلو و پیاز داغ قرار دهیم.
حال که کوفته هایی در اندازهٔ متوسط را آماده کرده ایم؛ در ظرف دیگری پیاز داغ همراه با نمک، زردچوبه و رُب گوجه فرنگی یا خود گوجه فرنگی تهیه می کنیم به آن آب زیاد اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آبش به جوش آید. وقتی که آب مخلوط پیازداغ سه تا پنج دقیقه جوشید و کاملاً در حال قُل زدن بود کوفته های آماده را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا با حرارت زیاد دوباره به جوش آید، پس از رسیدن به دمای جوش، حرارت زیر آن را کم می کنیم.
این غذا حدود یک تا یک و نیم ساعت باید بجوشد تا آماده شود.
گوشت چرخ کرده
برنج
لپه
سبزی کوفته به صورت خُرد شده و ساتوری شده (شامل: تره، جعفری، گشنیز، تلخون (گیاه)، مرزه و ریحان)
پیاز
تخم مرغ (دلخواه)
آلو
نمک و زردچوبه
حدود ۱۰ دقیقه گوشت را با نمک و زردچوبه به خوبی وَرز می دهیم (چنگ می زنیم) تا چسب پیدا کند در شهرهای آذری زبان گوشت را با گوشت کوب می کوبند سپس آب برنج و لپه را کاملاً از آن ها جدا می کنیم و به مخلوط گوشت و نمک اضافه می کنیم همچنین سبزی خرد شده و یک عدد تخم مرغ خام را نیز به مخلوط اضافه می کنیم آنگاه کل مواد را با هم مخلوط می کنیم و حسابی چنگ می زنیم تا یکنواخت شود. حال که مخلوط یکنواخت بدست آمده، کمی از مواد را با دست به شکل گِرد در می آوریم و در میان آن یک یا دو عدد آلو و کمی از پیازداغی را که از قبل آماده کرده بودیم قرار می دهیم. با تمام مخلوط همین کار را می کنیم و در میان تک تک کوفته ها باید آلو و پیاز داغ قرار دهیم.
حال که کوفته هایی در اندازهٔ متوسط را آماده کرده ایم؛ در ظرف دیگری پیاز داغ همراه با نمک، زردچوبه و رُب گوجه فرنگی یا خود گوجه فرنگی تهیه می کنیم به آن آب زیاد اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آبش به جوش آید. وقتی که آب مخلوط پیازداغ سه تا پنج دقیقه جوشید و کاملاً در حال قُل زدن بود کوفته های آماده را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا با حرارت زیاد دوباره به جوش آید، پس از رسیدن به دمای جوش، حرارت زیر آن را کم می کنیم.
این غذا حدود یک تا یک و نیم ساعت باید بجوشد تا آماده شود.
wiki: کوفته برنجی
کلمات دیگر: