چشالو
فرهنگ فارسی
دانشنامه عمومی
چشالو میوهٔ گیاهی با نام علمی چشالوی حقیقی (Dimocarpus longan)، از تیرهٔ ناترکیان (Sanidaceae) و راستهٔ ناترک سانان است که شفت و دارای آرایشی خوشه ای است؛ هستهٔ سیاهرنگ آن را گوشته ای شفاف احاطه کرده که به آن نمایی چشم مانند داده است؛ شکل این میوه کروی و به رنگ قهوه ای مایل به زرد یا قرمز و بومی هند و سریلانکاست. گیاهی همیشه سبز که ارتفاع آن 6 تا 7 متر می رسد و نسبت به سرما حساس است؛ معمولاً تا دمای 4.5 درجه ی سانتیگراد را تحمل می کند، ولی اگر دما به 2- درجه سانتیگرادکاهش یابد باعث کاهش میوه دهی می گردد. خاکهای شنی را ترجیح می دهد.
برابرهای فرهنگستان زبان فارسی. فرهنگ واژه های مصوّب فرهنگستان ـ دفتر ششم. بخش اوّل: فارسی. تهران: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۸.
برابرهای فرهنگستان زبان فارسی. فرهنگ واژه های مصوّب فرهنگستان ـ دفتر ششم. بخش اوّل: فارسی. تهران: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۸.
wiki: چشالو
فرهنگستان زبان و ادب
{longan} [زیست شناسی- علوم گیاهی] میوۀ گیاهی با نام علمی چشالوی حقیقی (Dimocarpus longan ) از تیرۀ ناترکیان و راستۀ ناترک سانان که شفت و دارای آرایشی خوشه ای است؛ هستۀ سیاه آن را گوشته ای شفاف احاطه کرده که به آن نمایی چشم مانند داده است؛ شکل این میوه کروی و ر...
کلمات دیگر: