کلمه جو
صفحه اصلی

لاکسا

دانشنامه عمومی

لاکسا (اندونزیایی: Laksa) یا لِشا (چینی: 叻沙) یا لاشا (چینی: 喇沙) نوعی سوپ نودل متداول در شبه جزیره مالایا است که ترکیبی از «آشپزی چینی» و «آشپزی مالایایی» محسوب می شود.
پرونده های رسانه ای مربوط به لاکسا در ویکی انبار
این غذا از نودل برنج یا رشته فرنگی برنج و گوشت مرغ، میگو یا ماهی، به همراه ادویه های تند تشکیل شده است و مایع بکاررفته در پخت آن «شیر نارگیل» یا «آسام ترش» (تمر هندی یا نوعی میوهٔ ترش بنام گِلوگور) است.
این غذا در مالزی، سنگاپور، اندونزی، جنوب تایلند طبخ می شود و در هر کشور، طرز تهیهٔ آن اندکی متفاوت است.
در سال ۲۰۱۱ میلادی، کارشناسان غذایی سی ان ان، در مقاله ای تحت عنوانِ «۵۰ غذای خوشمزهٔ دنیا»، «پنانگ لاکسا» را به عنوان هفتمین غذای خوشمزهٔ جهان برگزیدند. بعدها، خوانندگان سی ان ان در یک نظرخواهی دیگر برای انتخاب «۵۰ غذای خوشمزهٔ جهان»، آن را در جایگاه بیست و ششم قرار دادند.


کلمات دیگر: