کلمه جو
صفحه اصلی

رنگینک

فرهنگ فارسی

( اسم ) نوعی از حلوا که با آرد گندم بریان کرده و در خرما و روغن سازند .

لغت نامه دهخدا

رنگینک. [ رَ گی ن َ ] ( اِ مرکب ) یک نوع طعامی که از آرد گندم بریان کرده در روغن و خرما سازند. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ عمید

حلوایی که با آرد گندم، روغن، و خرما تهیّه می شود.

دانشنامه عمومی

رنگینک نام نوعی شیرینی مناطق جنوب ایران (فارس، هرمزگان، بوشهر و خوزستان) است که با رطب یا خرما، آرد و پودر دارچین تهیه می شود. در این شیرینی خانگی، پودر دارچین و خرما دست به دست هم می دهند و وعده ای سرشار از بهترین مواد غذایی به وجود می آید. حلاوتی که ماندگاری آن در یخچال به یک هفته هم می رسد..
فهرست شیرینی های ایرانی
تهیه آن به این صورت است که ابتدا آرد را بو داده وقتی بوی خامی آرد گرفته شد و کمی تغییر رنگ داد روغن اضافه کرده و در صورت تمایل کمی کره وقتی به رنگ کهربایی درآمد سپس روی خرما ریخته می شود.سپس پودر دارچین را روی ان میپاشیم .درصورت تمایل میتوان داخل خرما گردو قرار داد و روی آن را با پودر گردو پسته نارگیل و... تزیین کرد.
این دسر انرژی زیادی دارد و برای افرادی که پیاپی فشارشان به اصطلاح می افتد، مناسب است.
دریابندری، نجف با همکاری فهیمه راستکار، کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز، تهران: نشر کارنامه، تابستان ۱۳۸۴. جلد دوم، ص ۱۵۵۶.

دانشنامه آزاد فارسی

رَنگینَک
نوعی شیرینی ایرانی. بومی منطقۀ فارس و بوشهر است و از رطب، مغز گردو و بادام، گرد شکر، آرد، روغن، کره، و دارچین ساییده فراهم می آید. هسته و کلاهک هریک از دانه های خرما را می گیرند و درون خرماها را با مغز گردو پر کرده، در بشقاب، روی کلاهک ها به بالا، می چینند. مایۀ آرد و روغن را تا برگشتن رنگ آن به قهوه ای کم رنگ، روی آتش هم می زنند. مایۀ به دست آمده را داغ به داغ بر روی خرماها می ریزند و رو و اطراف آن را کاملاً می پوشانند و با گَرد شکر و دارچین می آرایند و می گذارند سرد شود.

واژه نامه بختیاریکا

تخم و خرمای سرخ کرده یا خرمای داغ بتنهایی

پیشنهاد کاربران

حلوایی که با رطب درست میسه


کلمات دیگر: