کلمه جو
صفحه اصلی

افزودنی های غذایی

فرهنگ فارسی

ترکیباتی که در طی مراحل فراوری برای بهبود دادن رنگ و طعم و ماندگاری و غیره به محصولات غذایی اضافه می‌کنند


دانشنامه عمومی

افزودنی غذایی به مواد شیمیایی و طبیعی که به مقدار کم و به منظور بالا بردن کیفیت، رنگ و طعم و مزه و افزایش ماندگاری غذا به انواع غذا در حین تولید، فراوری، بسته بندی، انبار داری افزوده می شود، گفته می شود.
عدد ئی
کود زیستی
دودی کردن
جایگزین های شکر
افزودنی های غذایی، ماده یا مخلوطی از مواد هستند که به هنگام تولید، فرایند، نگهداری یا بسته بندی به مواد غذایی با اهداف بهبود یا حفظ ارزش غذایی، کاهش ضایعات، افزایش پذیرش مصرف کننده، افزایش مدت ماندگاری محصول، جلوگیری از فساد یا تجزیهٔ یک ماده غذایی، بهبود طعم، رنگ، قوام محصول، کیفیت بافتی، تسهیل پروسه تولید و… به صورت عمدی به مواد غذایی افزوده می شوند. افزودنی های غذایی شامل نگهدارنده ها، آنتی اکسیدان ها، گیرنده های فلزی، امولسیفایرها، قوام دهنده ها، سفیدکننده ها، بافرها، قلیاها و اسیدها، رنگ ها، شیرین کننده های غیرمغذی، مکمل های غذایی، اسانس ها، ا فزاینده های عطر و طعم می باشندافزودنی ها به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:
دارای طعم ترش یا اسیدی.اسیدی کننده های معمول عبارتند از سرکه، اسید سیتریک، اسیدتارتار، اسید مالیک، اسیدفوماریک و اسید لاکتیک.
تنظیم کننده های اسیدیته برای کنترل pH برای پایداری غذاها و یاتحت تأثیر قرار دادن فعالیت آنزیم ها استفاده می شود

فرهنگستان زبان و ادب

{food additives} [علوم و فنّاوری غذا] ترکیباتی که در طی مراحل فراوری برای بهبود دادن رنگ و طعم و ماندگاری و غیره به محصولات غذایی اضافه می کنند


کلمات دیگر: