کلمه جو
صفحه اصلی

تنگاب پزی

فرهنگ فارسی

آرام پختن مواد غذایی در مایعات در پایین‌تر از نقطۀ جوش آنها به‌گونه‌ای‌که شکلشان حفظ شود


دانشنامه عمومی

تنگاب پزی (poaching) یکی از روش های پخت وپز بدون روغن است که در آن آب کمی استفاده می شود. تنگاب پزی آرام پختن مواد غذایی در مایعات در پایین تر از نقطهٔ جوش آنها است به گونه ای که شکل شان حفظ شود. به عنوان مایعات تنگاب پزی معمولاً از آب، سرکه، پایه سوپ یا شراب استفاده می شود.
Alfaro, Danilo: Poaching, Simmering & Boiling: Cooking in Hot Water or Stock. بازدید: نوامبر ۲۰۱۳.
تنگاب پزی به ویژه برای پختن تخم مرغ، ماهی، ماکیان، و میوه مناسب است زیرا این اقلام شکننده و لطیف هستند. تنگاب پزی هم چنین باعث می شود مزه این اقلام از بین نرفته و برجا بماند. در کشورهای غربی به ویژه تخم مرغ تنگاب پز Poached eggs برای صبحانه آماده می شود که طرز تهیه آن این است که مقداری آب را به همراه سه قاشق چای خوری سرکه سفید داخل تابه ریخته و می گذارند تا جوش بیاید. سپس زیر گاز را کم کرده و با شعلهٔ کم هر تعداد تخم مرغ که مد نظر است داخل تابه شکسته و سه دقیقه به آن زمان پخت می دهند. سپس با آب کش کوچک تخم مرغ ها را از داخل تابه در می آورند تا آبی داخل تخم مرغ ها باقی نماند.

فرهنگستان زبان و ادب

{poaching} [علوم و فنّاوری غذا] آرام پختن مواد غذایی در مایعات در پایین تر از نقطۀ جوش آنها به گونه ای که شکلشان حفظ شود


کلمات دیگر: