کلمه جو
صفحه اصلی

برادری


مترادف برادری : اخوت، مساوات، مصادقت، دوستی، مودت

فارسی به انگلیسی

brotherhood, fraternity


brotherhood, confraternity, fraternity


brotherhood, confraternity, fratemity

فارسی به عربی

اخوة

مترادف و متضاد

اخوت، مساوات، مصادقت


دوستی، مودت


۱. اخوت، مساوات، مصادقت
۲. دوستی، مودت


brotherhood (اسم)
برادری، انجمن برادری و اخوت

fraternity (اسم)
برادری، صنف، اتحادیه، انجمن اخوت، دوستی، اخوت

fraternization (اسم)
برادری، اخوت، دوستی کردن

فرهنگ فارسی

۱- برادر بودن اخوت . ۲- مساوات .
برادر بودن اخوت اخاوت .

لغت نامه دهخدا

برادری. [ ب َ دَ ] ( حامص ) برادر بودن. اخوت. اخاء. اخاوت. ( یادداشت بخط مؤلف ). مؤاخات و نسبت اخوت و خویشی. ( منتهی الارب ) :
آئین برادری وشرط یاری
آن نیست که عیب من هنر پنداری.
سعدی.
|| مساوات. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ عمید

برادر بودن.

دانشنامه عمومی

برادری (به انگلیسی: Fraternity) یا انجمن برادری یا سازمان برادری یک سازمان، یک جامعه یا یک باشگاه متشکل از مردان است که به دلایل مذهبی یا اهداف سکولار گرد هم می آیند. مفهوم برادری به این شکل در جهان غرب بیشتر در انجمن های مذهبی در کلیسای کاتولیک در قرون وسطی شکل گرفت. استفاده از این اصطلاح در قرون وسطی در اصناف گسترش یافت و بعدها در دوران مدرن در باشگاه های مردانه، فراماسونری و انجمن های دانشجویی مورد استفاده قرار گرفت. اعضای این گروه ها عمدتاً برادر و در گروه های مذهبی گاهی برادر دینی یا برادر روحانی خوانده می شوند.
تشکیلات برادری هستند که وجودشان به دوران یونان باستان و مهرپرستی روم باستان برمی گردد. تشکل های مشابهی نیز در قرون وسطی در میان کلیسای کاتولیک شکل گرفتند. این تشکلات، گروه های جانبی بودند که که با کلیسا همکاری می کردند. بعضی از آن ها در فعالیت های مذهبی و گروه های دیگر متشکل از تجار بودند که به صنف معروف شدند. این اصناف و گروه های مشابه بعدها به تشکل های برادری سکولار تبدیل شدند.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] برادری ، از مفاهیم رایج در فرهنگ اسلامی است. این معنا نخست برای اشاره به برادران همخون به کار می رفته ، و به تدریج در فرهنگ عرب جاهلی و پس از آن در فرهنگ اسلامی ، کاربردهایی ثانوی یافته است .
اخوّت، مصدر «أخ» و به معنای برادری، دوستی و مصاحبت آمده است. معنای اصلی و حقیقی «أخ»، شریک در ولادت یا شیرخوارگی است که برادر نَسَبی و رضاعی را شامل می شود و در دیگر مفاهیم مانند هم قبیلگی، مشارکت در کار و صنعت، دین و دوستی، به صورت استعاره و مجاز به کار رفته است.
تاریخچه کاربرد واژه اخوت
طرح برادری و استفاده از این واژه، از ابتکارات اسلام است. در صدر اسلام پیامبر (صلی الله علیه و آله) به همراه هفتصد و چهل نفر در منطقه «نخیله» حضور داشتند که جبرئیل نازل شد و فرمود: «خداوند میان فرشتگان عقد برادری بسته است. حضرت نیز میان اصحابش عقد اخوّت بست و هر کس با دیگری که همفکرش بود برادر می شد. مثلاً: ابوبکر با عمر، عثمان با عبدالرحمن، سلمان با ابوذر، طلحه با زبیر، مصعب با ابو ایوب انصاری، حمزه با زید بن حارثه، ابودرداء با بلال، جعفر طیار با معاذ بن جبل، مقداد با عمار، عایشه با حفصه، ام سلمه با صفیه و شخص پیامبر (صلی الله علیه و آله) با حضرت علی (علیه السلام) برادر شدند.» در جنگ احد، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) دستور داد دو نفر از شهدا (عبداللّه بن عمر و عمر بن جموح) را که میانشان برادری برقرار شده بود در یک قبر، دفن کنند.
برادری نسبی
از اشتراک بی واسطه در پدر و مادر یا یکی از آن دو پدید می آید و آثار و احکام ویژه حقوقی، فقهی و اخلاقی دارد. برادری علاوه بر نسب، از راه رضاع نیز حاصل می شود. اهمّ مواردی که «برادری» «خواهری» از نظر فقهی دارای حکم است، عبارت است از: میراث که بنا به اجماع همه مذاهب، در صورت فقدان افراد طبقه اول یعنی پدر، مادر و فرزندان، نوبت به افراد طبقه دوم یعنی برادر و خواهر خواهد رسید. در جزئیات این حکم، آرای متفاوت وجود دارد. حِضانت برادر یا خواهر خردسال که برخی از فقها به وجود چنین حقی فتوا داده اند. وجوب یا استحباب پرداخت هزینه زندگی برادر یا خواهر تهیدست. پذیرفتن گواهی یک نفر به سود برادر یا خواهر که برخی از فقهای مذاهب عامّه نسبت به آن تردید کرده اند.
برادری دینی و عاطفی
...

جدول کلمات

اخوت

پیشنهاد کاربران

اخوت، مساوات، مصادقت، دوستی، مودت



کلمات دیگر: