Kielbasa
کالباس
فارسی به انگلیسی
kielbasa, sausage
فرهنگ فارسی
ماخوذازروسی، گوشت گاویاخوک که درکارخانه کالباس سازی آماده ساخته ودرون روده میکنند
( اسم ) گوشت گاو و چربی خوک و بعض مواد دیگر را پخته درون روده کنند جگر آکند جگر آکنده جرغند جهودانه نفاق عصیب .
( اسم ) گوشت گاو و چربی خوک و بعض مواد دیگر را پخته درون روده کنند جگر آکند جگر آکنده جرغند جهودانه نفاق عصیب .
فرهنگ معین
[ فر. ] (اِ. ) مخلوطی از گوشت و چربی و حبوبات چرخ کرده و پخته شده که بیشتر به صورت سرد مصرف می شود.
لغت نامه دهخدا
فرهنگ عمید
مخلوطی از گوشت، ادویه، و مواد دیگر که داخل پوششی قرار می دهند.
دانشنامه عمومی
کالباس محصولی گوشتی و از خانواده سوسیس است که معمولاً برش خورده و به صورت سرد مصرف می شود.
سوسیس
ژامبون
سالامی
بالونی
در زبان فارسی از این واژه برای اشاره به تمامی اعضای این گروه محصولات گوناگون بکارگرفته می شود که برگرفته از نام یکی از اعضای این گروه یعنی کالباس (اروپای شرقی) است. در زبان فارسی به کالباس، جهودانه، عصیب، نقانق و جگر آکنده نیز گفته می شود
تهیه سوسیس و کالباس در ایران به صورت کارخانه ای از سال ۱۳۰۷ خورشیدی توسط یک نفر روسی بنام افونامو در بندر انزلی با یک ماشین کوچک و دستی شروع گردید که روزانه احتیاجات عده ای از اتباع خارجی آن جا را تأمین می نمود. در سال ۱۳۰۹ خورشیدی شخص دیگری بنام لیشنیسکی از اهالی شوروی سابق در بندر انزلی کارخانه کوچکی را راه اندازی کرد که روزانه۴۰–۵۰ کیلوگرم کالباس تهیه می نمود. در سال ۱۳۱۲ لیشنیسکی کارخانه خود را از انزلی به تهران منتقل نمود و با کمک آرزومان آوانسیان که در روسیه در کارخانه کالباس سازی کار کرده بود و یک شخص آلمانی دیگر کارشان را در خیابان منوچهری تهران در یک پاساژ کوچک به کمک چهار تن از خانواده آرزومانیان شروع کردند که فرآوری آنها، سوسیس و کالباس و ژامبون بود و از ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم تجاوز نمی کرد. کل محصولات آن ها که نیازمند ۱۶ تا ۱۸ ساعت کار روزانه بود و به مصرف مهاجرین روس و ارامنه می رسید. لیشنیسکی پس از مدتی به روسیه بازگشت و کارخانه را به آرزومان واگذار کرد. آن زمان سوسیس و کالباس درجه یک و بدون تقلب کیلویی ۲۰ ریال بود. در سال ۱۳۳۷ هجری خورشیدی اولین کارخانه بزرگ سوسیس و کالباس با نام آرزومان در جنوب غربی تهران واقع در یافت آباد تأسیس شد که بنیانگذار و وارث آن آرزومانیان آوانسیان است. این کارخانه پس از انقلاب تحت نام گوشتیران فعالیتش را ادامه داد که زیر مجموعه بنیاد مستضعفان به شمار می رود. البته کارخانه کوچکی هم در سال ۱۳۰۹ هجری خورشیدی در تهران به نام اصل بلور مشغول بکار بود که تولید روزانه بسیار کمی داشت و توسط فردی به نام اختیاری بنا شده بود و بعداً به شابلیان و سپس به میکائیلیان واگذار شد. میکائیلیان را می توان وارث دومین کارخانه بزرگ سوسیس و کالباس و مجهز به دستگاه های مدرن دانست که در ابتدا در خیابان قوام السلطنه آغاز بکار کرد و سپس به شمس آباد نقل مکان کرد.
سوسیس و کالباس بخش اعظم فراورده های گوشتی مصرفی در ایران را تشکیل می دهند. مصرف سرانه سوسیس و کالباس در ایران تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم است، در حالی که این رقم در اروپا و آمریکا حتی به ۱۵ کیلوگرم هم می رسد. کالباس های تولید شده در ایران بسته به نوع دارای ۳۰ تا ۶۰ درصد گوشت هستند.
سوسیس
ژامبون
سالامی
بالونی
در زبان فارسی از این واژه برای اشاره به تمامی اعضای این گروه محصولات گوناگون بکارگرفته می شود که برگرفته از نام یکی از اعضای این گروه یعنی کالباس (اروپای شرقی) است. در زبان فارسی به کالباس، جهودانه، عصیب، نقانق و جگر آکنده نیز گفته می شود
تهیه سوسیس و کالباس در ایران به صورت کارخانه ای از سال ۱۳۰۷ خورشیدی توسط یک نفر روسی بنام افونامو در بندر انزلی با یک ماشین کوچک و دستی شروع گردید که روزانه احتیاجات عده ای از اتباع خارجی آن جا را تأمین می نمود. در سال ۱۳۰۹ خورشیدی شخص دیگری بنام لیشنیسکی از اهالی شوروی سابق در بندر انزلی کارخانه کوچکی را راه اندازی کرد که روزانه۴۰–۵۰ کیلوگرم کالباس تهیه می نمود. در سال ۱۳۱۲ لیشنیسکی کارخانه خود را از انزلی به تهران منتقل نمود و با کمک آرزومان آوانسیان که در روسیه در کارخانه کالباس سازی کار کرده بود و یک شخص آلمانی دیگر کارشان را در خیابان منوچهری تهران در یک پاساژ کوچک به کمک چهار تن از خانواده آرزومانیان شروع کردند که فرآوری آنها، سوسیس و کالباس و ژامبون بود و از ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم تجاوز نمی کرد. کل محصولات آن ها که نیازمند ۱۶ تا ۱۸ ساعت کار روزانه بود و به مصرف مهاجرین روس و ارامنه می رسید. لیشنیسکی پس از مدتی به روسیه بازگشت و کارخانه را به آرزومان واگذار کرد. آن زمان سوسیس و کالباس درجه یک و بدون تقلب کیلویی ۲۰ ریال بود. در سال ۱۳۳۷ هجری خورشیدی اولین کارخانه بزرگ سوسیس و کالباس با نام آرزومان در جنوب غربی تهران واقع در یافت آباد تأسیس شد که بنیانگذار و وارث آن آرزومانیان آوانسیان است. این کارخانه پس از انقلاب تحت نام گوشتیران فعالیتش را ادامه داد که زیر مجموعه بنیاد مستضعفان به شمار می رود. البته کارخانه کوچکی هم در سال ۱۳۰۹ هجری خورشیدی در تهران به نام اصل بلور مشغول بکار بود که تولید روزانه بسیار کمی داشت و توسط فردی به نام اختیاری بنا شده بود و بعداً به شابلیان و سپس به میکائیلیان واگذار شد. میکائیلیان را می توان وارث دومین کارخانه بزرگ سوسیس و کالباس و مجهز به دستگاه های مدرن دانست که در ابتدا در خیابان قوام السلطنه آغاز بکار کرد و سپس به شمس آباد نقل مکان کرد.
سوسیس و کالباس بخش اعظم فراورده های گوشتی مصرفی در ایران را تشکیل می دهند. مصرف سرانه سوسیس و کالباس در ایران تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم است، در حالی که این رقم در اروپا و آمریکا حتی به ۱۵ کیلوگرم هم می رسد. کالباس های تولید شده در ایران بسته به نوع دارای ۳۰ تا ۶۰ درصد گوشت هستند.
wiki: اروپای شرقی است. این محصول بطور سنتی از گوشت خوک یا گاو تهیه می شود، اما انواع دیگری نیز دارد که از گوشت بوقلمون، مرغ، اسب، بره، گوساله و غیره تهیه می گردد.
در ایران به تمام سوسیس های حجیمی که به طور سرد مصرف می شود، کالباس گفته می شود. برخی کالباس ها از مخلوط کردن چند نوع گوشت مختلف تهیه می شوند. برای ایجاد طعم های گوناگون، در کالباس موادی مانند سیر، خلال بادام، پسته و زیتون نیز می افزایند.
در ایران به تمام سوسیس های حجیمی که به طور سرد مصرف می شود، کالباس گفته می شود. برخی کالباس ها از مخلوط کردن چند نوع گوشت مختلف تهیه می شوند. برای ایجاد طعم های گوناگون، در کالباس موادی مانند سیر، خلال بادام، پسته و زیتون نیز می افزایند.
wiki: کالباس (اروپای شرقی)
پیشنهاد کاربران
کال آکند=کال ( خام ) آکند=کالباس
اصلش لهستانی است و در انگلیسی Kielbasa نوشته می شود و شکل اصلی لهستانی آن kiełbasa است که کیـِو باسا خوانده می شود ( ł مانند w در انگلیسی تلفظ می شود یعنی «و» با لب های گرد ) . کیلباسا در واقع نوع لهستانی سوسیس است ( saucisse در فرانسه و sausage در انگلیسی ) .
ورق گوشت
کالباس
واژه ای پارسی است :
کالباس : کال - باس
کال = خام ، ناپُخته
باس = پَز، پُخت
پیش نهاد :
کالپَز ، کالپاز ، کالپُخت ، کالپاک
واژه ای پارسی است :
کالباس : کال - باس
کال = خام ، ناپُخته
باس = پَز، پُخت
پیش نهاد :
کالپَز ، کالپاز ، کالپُخت ، کالپاک
کالباس یه کلمه ای هست که ریشه ترکی داره . ترکها گوشت رو میپختن و درون روده گوسفند میچپوندن تا هوا نگیره . اسم این گوشت قولباس بوده . قول باس یعنی گوشتی که با دست فشار داده شده .
کلمات دیگر: