کلمه جو
صفحه اصلی

فراکسیون

فارسی به انگلیسی

parliamentary party, faction, bloc, block, caucus

parliamentary party


bloc, block, caucus, faction


فرهنگ فارسی

کسر، برخه، شکستگی، پاره، بخش، جزئ یک دسته همعقیده، دستهای ازاعضای یک حزب
( اسم ) دسته ای از اعضای یک حزب یک مجمع مجلس ( شوری سنا ) : فراکسیون های مجلس شروع به کار کردند ٠

فرهنگ معین

(فِ یُ ) [ فر. ] (اِ. ) ۱ - گروه های همفکری که در داخل یک حزب یا مجمع به وجود می آیند. ۲ - در علم ریاضی خارج قسمت دو کمیت ، کسر، بَرخه . (فره ).

فرهنگ عمید

دسته بندی هایی که درون یک حزب یا نهاد سیاسی هم فکر برای دستیابی که هدف های معیّن پدید آید.

دانشنامه عمومی

فراکسیون یا جناح، گروهی که درون حزب یا گروهی سیاسی تشکیل شود و اعضایش درزمینهٔ چگونگی اجرای برنامه ها و سیاست های کلیِ آن حزب یا سازمان، نظریات و عقایدی متفاوت ابراز کنند.
کتاب اصطلاحات سیاسی، به کوشش عبدالرحمان میاح
در مجالس قانون گذاری، جناح مجلسی (پارلمانی) به گروه های نمایندگانِ «احزاب» اطلاق می شود. جناح های مجلسیِ جمهوری اسلامی ایران، از آن جمله هستند.

پیشنهاد کاربران

فراکسیون
این واژه همریشه با بَرخ است به مینه برخ، بخش
واژه پیشنهادی :
بَرخیون ، بَرخیان

دسته بندی

فراکسیون به مجموعه افراد هم فکر و عم عقیده که دارای تشابهات زیادی در زمینه های مختلف فکری و عملی هستند اطلاق می شود. در مجلس فراکسیوهای مختلفی وجود دارد ولی باید توجه داشت تقسیمات مربوط به فراکسیونها حالت رسمی و قانونی ندارد و بیشتر مربوط به تحولات داخلی مجلس می باشد. به عبارت دیگر در قانون و آیین نامه داخلی مجلس سخنی از فراکسیون نشده است. در حال حاضر دو فراکسیون اقلیت و فراکسیون اکثریت فعالیت دارند.

دسته بندی، ایجاد گروهی مخالف مشی و راه و روش حزب یا سازمانی که به آن وابسته اند از درون آن.

گروهبندی یا دسته بندی

با آنکه آرش این دو کم و بیش یکیست، آمیخته واژه ی گروهبندی را هم از سویه شیوانگاری آن و هم از سویه ی سیاسی ـ اجتماعی تا اندازه ای برتر از دسته بندی که آمیخته واژه ای دربرگیرنده تر است، می دانم و آن را از چندین سال پیش در برخی از نوشته هایم، جایگزین واژه ی از ریشه لاتینی فراکسیون نموده ام.

اندیشه سیاسی

بنام خدا
با سلام، گروههای هم فکر را در پارلمان یا مجلس فراکسیون مینامند.

فراکسیون: [ اصطلاحات مجلسی ]به مجموعه افراد هم فکر و عم عقیده که دارای تشابهات زیادی در زمینه های مختلف فکری و عملی هستند اطلاق می شود و نمایندگان جهت پیگیری و رسیدگی بهتر به اهداف تخصصی خود در حوزه های مختلف به تشکیل فراکسیون ها روی می آورند. در مجلس فراکسیوهای مختلفی وجود دارد که از آن جمله می توان به فراکسیون اصولگرایان، فراکسیون خط امام ( ره ) ، فراکسیون حمایت از نوآوران، نخبگان و مخترعان و. . . اشاره کرد.

فراکسیون Feraction : [ اصطلاحات مجلسی ] گروه هایی از نمایندگان که از یک حزب یا احزاب همسو در مجلس حضور پیدا می کنند. اعضای یک فراکسیون در مورد وظایف و عملکرد مجلس نظریات و دیدگاه های متفاوتی با دیگر نمایندگان ارائه می دهند

فراکسیون ( Fraction ) : [اصطلاح جامعه شناسی] فراکسیون از واژه لاتینی Fractum –Fractio و از مصدر لاتینی Frangere یعنی شکستن مشتق می شود. فراکسیون از نظر لغوی به معنای قسمت و جزیی از یک واحد یا از یک کل و غالبا به معنای قطعه و تقسیم کردن و نتیجه این عمل نیز آمده است .
فراکسیون از لحاظ سیاسی به گروهی می گویند که در داخل یک حزب یا یک سازمان سیاسی پدید می آید واعضا آن در زمینه چگونگی اجرای برنامه ها و خط مشی های کلی آن سازمان نظریات و عقایدی متفاوت با دیگر اعضا ابراز می دارند . در مجالس قانونگذاری نیز فراکسیونهای پارلمانی به گروههای نمایندگان احزاب اطلاق می شود.
منبع https://rasekhoon. net


فراکسیون
هم پردازان ، هم روان ، همکُنان
هم پردازاد ، هم رَواد ، هم کُناد

فراکسیون
بَرخیدگان ، بَرهیدِگان
بَرخ ، بَره که به بَهر دگریده شده از ستاک بُر و کار واژه ء بُریدن بَرگرفته شده اند : بُریده ای ، بُرِشی و به مینه مَجازی / مَگاشی : دسته ، گروه ، جناح می باشد.


کلمات دیگر: