پاپایا
فارسی به انگلیسی
مترادف و متضاد
پاپایا، انبه هندی، میوه انبه هندی، پاپایه
دانشنامه عمومی
پاپایا یا پاپایه (نام علمی: Carica papaya)؛ میوه ای است با درخت بومی مناطق حاره ای قاره آمریکا که اکنون در بسیاری مناطق حاره ای از جمله هند، آفریقای جنوبی، سری لانکا و فیلیپین کشت می شود. درختی است کوچک دارای یک ساقه به ارتفاع ۴ تا ۱۰ متر و برگهایی بزرگ به ابعاد ۵۰ تا ۷۰ سانتی است. اندازه میوه آن۱۵ تا۴۵ سانت در طول و قطر آن۱۰ الی ۳۰ سانت بوده و رنگ آن موقعی که رسیده باشد زرد کهربایی تا کمی نارنجی است.
گروه: طالبی ها
مکان: نواحی گرمسیری
انواع: پاپایه زرد، پاپایه سبز، پاپایه سرخ
پاپایا گیاه بومی آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی است و بومی سراسر جزایر واقع در دریای کاریب، فلوریدا و چند کشور آفریقا شده است. این محصول کشاورزی در هند، استرالیا، مالزی، اندونزی، فیلیپین، ایالات متحده و هاوایی نیز رشد می کند.
پاپایا (papaya = fruta bomba = lechosa = tree melon = (in Australia) pawpaw = papaw) با طعم خوب و حالت لطیفی که دارد در سالادِ میوه بسیار فوق العاده است. از پاپایا پوره نیز تهیه می کنند. همچنین پوست کردن و خارج کردن دانه های پاپایا آسان است.پاپایه های هاوایی از نوع مکزیکی آن معمول تر و خوشمزه ترند. نوع زرد آن که راحتتر ثمر می دهد به محض رسیدن آماده خوردن است و بهتر است خنک مصرف شود. نوع سبز پاپایه در اتاق های حرارتی پس از چند روز به عمل می آید و آمادهٔ خوردن می شود. مردم جنوب شرق آسیا پاپایهٔ سبز را پس از خرد کردن و پختن داخل سالاد می ریزند.
پاپایا در ایران به صورت عمده کشت نمی شود، بلکه به صورت اندک در استان سیستان و بلوچستان و خیلی کم در استان هرمزگان و برخی استان های دیگر مانند یزد و بوشهر کشت می شود. به گفته سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان، سطح زیر کشت پاپایا در این استان مجموعاً به ۲۵ هکتار می رسد.
گروه: طالبی ها
مکان: نواحی گرمسیری
انواع: پاپایه زرد، پاپایه سبز، پاپایه سرخ
پاپایا گیاه بومی آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی است و بومی سراسر جزایر واقع در دریای کاریب، فلوریدا و چند کشور آفریقا شده است. این محصول کشاورزی در هند، استرالیا، مالزی، اندونزی، فیلیپین، ایالات متحده و هاوایی نیز رشد می کند.
پاپایا (papaya = fruta bomba = lechosa = tree melon = (in Australia) pawpaw = papaw) با طعم خوب و حالت لطیفی که دارد در سالادِ میوه بسیار فوق العاده است. از پاپایا پوره نیز تهیه می کنند. همچنین پوست کردن و خارج کردن دانه های پاپایا آسان است.پاپایه های هاوایی از نوع مکزیکی آن معمول تر و خوشمزه ترند. نوع زرد آن که راحتتر ثمر می دهد به محض رسیدن آماده خوردن است و بهتر است خنک مصرف شود. نوع سبز پاپایه در اتاق های حرارتی پس از چند روز به عمل می آید و آمادهٔ خوردن می شود. مردم جنوب شرق آسیا پاپایهٔ سبز را پس از خرد کردن و پختن داخل سالاد می ریزند.
پاپایا در ایران به صورت عمده کشت نمی شود، بلکه به صورت اندک در استان سیستان و بلوچستان و خیلی کم در استان هرمزگان و برخی استان های دیگر مانند یزد و بوشهر کشت می شود. به گفته سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان، سطح زیر کشت پاپایا در این استان مجموعاً به ۲۵ هکتار می رسد.
wiki: پاپایا
دانشنامه آزاد فارسی
پاپایا (papaya)
درخت همیشه سبز حاره ای، بومی منطقه ای از فلوریدا تا امریکای جنوبی، با نام علمی Carica papaya، از خانوادۀ کاریکاسه (درخت خربزه). انواع گوناگون آن در سراسر مناطق حاره ای رشد می کنند. میوۀ خوراکی آن ها شبیه خربزه است. از این رو به خربزۀ درختی نیز معروف است. این میوه دارای بخش گوشتی نارنجی رنگ است و تعداد فراوانی دانه های سیاه رنگ در وسط آن یافت می شود. وزن میوه به نُه کیلوگرم نیز می رسد. عصارۀ میوه و شیرۀ درخت حاوی پاپائین است که آنزیمی برای نرم کردن گوشت و تسهیل هضم آن است. این درخت را پاپائو نیز می نامند، اما در ایالات متحده امریکا، پاپائو نام درخت آسیمینا تریلوبا، از تیرۀ آنونه (سیب کاستارد)، است.
درخت همیشه سبز حاره ای، بومی منطقه ای از فلوریدا تا امریکای جنوبی، با نام علمی Carica papaya، از خانوادۀ کاریکاسه (درخت خربزه). انواع گوناگون آن در سراسر مناطق حاره ای رشد می کنند. میوۀ خوراکی آن ها شبیه خربزه است. از این رو به خربزۀ درختی نیز معروف است. این میوه دارای بخش گوشتی نارنجی رنگ است و تعداد فراوانی دانه های سیاه رنگ در وسط آن یافت می شود. وزن میوه به نُه کیلوگرم نیز می رسد. عصارۀ میوه و شیرۀ درخت حاوی پاپائین است که آنزیمی برای نرم کردن گوشت و تسهیل هضم آن است. این درخت را پاپائو نیز می نامند، اما در ایالات متحده امریکا، پاپائو نام درخت آسیمینا تریلوبا، از تیرۀ آنونه (سیب کاستارد)، است.
wikijoo: پاپایا
کلمات دیگر: