کلمه جو
صفحه اصلی

تره کوهی

لغت نامه دهخدا

تره کوهی. [ت َرَ / رِ ی ِ ] ( ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) طیطان. طیطانه. گندنای بری. گندنای جبلی. ( یادداشت بخط مرحوم دهخدا ). و رجوع به طیطان و طیطانه و تره صحرایی شود.

دانشنامه عمومی

ترهٔ کوهی (با نام علمی: Allium ampeloprasum Var Iranicum)، گیاهی علفی است که مزه اش به پیازچهٔ خام می ماند و خود به سان تره می باشد. خام آن را چون سبزی همراه با خوراک می خورند. همچنین از آن در پخت کلانه نیز استفاده می شود. اگر در دشت روییده باشد آن را «کورایه» و اگر در کوه روییده باشد بدان «کنیوال» گویند.
کلانه
خوردن تره کوهی با روغن حیوانی برای دفع کرم های معده که علائم آن گویا تهوع بی مورد باشد بی نهایت مفید است و رازی می گوید: اگر آب تره کوهی را با آب نعناع مخلوط کرده ۳ روز ناشتا یک استکان بنوشیم تمام بادهای بدن را دفع کرده و ورم پلک چشم را برطرف می کند و جوشاندهٔ تره کوهی مخصوصأ ریشهٔ آن با گُل پامچال (هر کدام ۱۰۰ گرم) به مدت ۵ روز برای فراموشکاری و مرض نسیان بی نایت مفید ست.

پیشنهاد کاربران

اسم کنیوال برای دختران در مفهوم کلی یعنی ناب و دست نیافتنی


کلمات دیگر: