کلمه جو
صفحه اصلی

حبقوق

فارسی به انگلیسی

habakkuk

فرهنگ فارسی

نبی از انبیای بنی اسرائیل . وی ظاهرا در زمانی که بنی اسرائیل در اسارت بابلیان بودند ( ۶٠٠ ق م ) میزیسته.کتاب نبوت او که سفر سی و پنجم از اسفار عتیق است محتوی سه باب است و تخمینا در حدود ۶٠٠ ق م تحریر شده و اکثر آن درباره بابلیان است که چگونه یهودیه را فتح خواهند کرد و از آن پس بابل منهدم خواهد گردید و زمان نجات قوم خدا و مومنان فرا خواهد رسید .

دانشنامه آزاد فارسی

حَبَقّوق
پیامبری از بنی اسرائیل و عنوان کتابی در عهد عتیق. طبق برخی روایت ها نبوّت او در حدود ۶۰۷پ م بوده است. در داستان بعل و اژدها از پیغمبری با نام حبقوق یاد شده است. کتاب حبقوق که سفر سی وپنجم از اسفار عهد عتیق در سه باب است، احتمالاً در حدود ۶۰۰پ م نوشته شده و بیشترش دربارۀ کلدانیان و فتح یهودیّه به دست آنان است. باب سوم آن که قصیدۀ فصیح و بلیغی در خلاصۀ اقوال حبقوق است، بی شباهت با مزامیر نیست. به کیفر رساندن بدکاران و پیروزی عدل و رحمت الهی درون مایۀ بیشتر سروده های این کتاب است.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حَبَقّوق، از پیامبران صاحب کتاب بنی اسرائیل بود.
وی یکی از دوازده پیامبر غیر اولوالعزم بنی اسرائیل به شمار می رود و کتاب او با نام خودش در عهد عتیق آمده است. حبقّوق واژه ای عبری است که برای آن معانی گوناگونی ذکر شده است، از جمله «کسی که به آغوش کشید» «گیاهی خوشبو» و «کسی که گلاویز می شود» (ناظر به کشمکش روحانی او با خدا).

پیشینه حبقوق
درباره زندگی حبقّوق نبی اطلاع دقیقی در دست نیست و جز در کتابش در جای دیگری از عهد عتیق نامی از او برده نشده است.
بنابر آنچه در کتاب حبقّوق نبی درباره پیشگویی حمله کلدانیان آمده است، معلوم می شود که دوره نبوت او تقریباً هم زمان با سقوط پایتخت آشوریان و پیروزی بابلی ها ــبه فرماندهی بختنصّر ــ در سال ۶۱۲ق م بوده است. به گفته برخی محققان متأخر، وی در دوره سلطنت یهویاقیم (۶۰۹ـ۵۹۸ ق م) یا کمی پیش تر از آن، در اواخر دوره سلطنت یوشیا (۶۳۹ـ۶۰۹ق م)، می زیسته است. داستان هایی درباره حبقّوق، به ویژه بر اساس معنای لغوی نام وی، شکل گرفته که به افسانه شبیه تر است تا تاریخ، از جمله ماجرای «زیبا و اژدها» که شرح خدمت او به دانیال در چاه شیران است. همچنین درباره حضور وی در میان اسیران بنی اسرائیل که به بابل برده شدند و نیز آمدن وی به ایران، گزارش هایی وجود دارد، ولی گفته شده است که این گزارش ها مبنای تاریخی ندارند.

حبقوق نبی در متون اسلامی
...


کلمات دیگر: