مختصات: ۲۷°۴′۲۹٫۹″ شمالی ۵۴°۲۹′۵۸٫۱″ شرقی / ۲۷٫۰۷۴۹۷۲°شمالی ۵۴٫۴۹۹۴۷۲°شرقی / 27.074972; 54.499472
موقعیت کانال تاریخی ترنه بر روی Google Maps
پاراو کوخرد
کریکی
آسیاب دومن
تِرِنُه به سازههای دایره مانندی که تاریخ آن به دوره زرتشتیان می رسد، در میان رودخانه مهران واقع در روستای کوخرد مرکز بخش کوخرد شهرستان بستک در غرب استان هرمزگان در جنوب ایران گفته می شود که یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگان است.ساخت چنین سازه هایی کهن در میان آب رودخانه بسیار شگفت انگیز است.این سازه در راه باغ زردی در جنوب دهستان کوخرد واقع شده و یکی از آثار باستانی بخش کوخرد است. این بنا در دی ماه ۱۳۸۲ خورشیدی به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.
این ساختمانها آب شیرین را از یک سوی رودخانه شور به سوی دیگر می بردند و بخش های این سازه از پائین و زیر آب به هم وصل بودند.در زمان بسیار دور سیبه یا کوخرد دارای دو رشته قنات بوده، این قنات ها از زیر کوه ناخ و دقیقاً از پشت دهستان هرنگ سرچشمه می گرفته و نخلها و زمینهای کشاورزی جنوب و جنوب شرقی دهستان کوخرد را آبیاری می نموده است، آب یک رشته از این قناتها به وسیله «ترِنه» به آن سوی رودخانه مهران برده می شده و به زمینهای کشاورزی در منطقه بک احمد و بشکرو و (پشتخه مدی آباد) می رسیده. گفته می شود در این مناطق باغهای مرکبات و نخلستانهای گسترده ای وجود داشته است. آثار این رشته قنات ها هنوز در پشتخه (پُشته) مدی آباد وجود دارد، اما امروزه این قنات ها کاملاً از کار افتاده و تنها آثارش باقی مانده است. اما از باغ ها دیگر هیچ اثری وجود ندارد.
این قنات ها و همچنین ترنه در زمان زرتشتیان که پیش از اسلام در سیبه (نام قدیم کوخرد) زندگی می کردند ساخته شده است.تاریخ این بنای تاریخی به دوره ساسانیان بر می گردد.
ترنه (ترنو). بنای ترنه (ترنو) مربوط به دوره زرتشتیان که پیش از اسلام در سیبه (نام قدیم کوخرد) زندگی می کردند ساخته شده است و
فهرست آثار ملی ایران
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
در شهرستان بستک، بخش کوخرد، روستای کوخرد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۹۲۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.