کلمه جو
صفحه اصلی

رشته پلو

فرهنگ معین

( ~. پُ ) (اِمر. ) نوعی پلو که در آن رشته ، گوشت و گاه کشمش یا خرمای سرخ کرده می ریزند.

دانشنامه عمومی

رشته پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که بیش تر با گوشت پخته یا پیاز داغ و خرما و کشمش یا هر دو طبخ می شود.
رسم است که در روز جشن نوروز خورده می شود.
■ طرز تهیه رشته پلو
مواد لازم برای تهیه رشته پلو، برنج خیسانده، رشته بو داده، گوشت، خرما و کشمش، زعفران و روغن و نمک است. طرز پخت رشته پلو بدین صورت است که برنج را مانند چلو ساده در دیگ آب جوش می ریزند و رشته را اضافه می کنند و با هم مخلوط می کنند و بعد آب کش می کنند. نیم پیمانه آب روغن را در دیگ می ریزند و کمی از برنج را ته دیگ می ریزند و گوشت را روی برنج می ریزند. خرمای هسته گرفته و کشمش بی دانه را در روغن تفت می دهند روی گوشت می گذارند و باقی برنج را روی آن می ریزند. دیگ را روی شعله قرار می دهند و پس از آنکه دَم بالا داد یک پیمانه آب روغن می دهند و دَم کنی می گذارند و روی شعله ملایم پس از یک ساعت رشته پلو با ته دیگ آماده است.زعفران را در آب داغ حل می کنند و یک کفگیر پلو روی آن می ریزند و هم می زنند. دیس رشته پلو را با آن تزیین می کنند.


کلمات دیگر: