کلمه جو
صفحه اصلی

شراب خواری


مترادف شراب خواری : باده پیمایی، باده گساری، باده نوشی، میخواری، میگساری | باده پیمایی، باده گساری، میخواری، میگساری

برابر پارسی : می خوارگی

فارسی به عربی

حفلة

مترادف و متضاد

spree (اسم)
نشاط، میخوارگی، خوشی، شراب خواری، عیاشی، شوخی، ولگردی و قانونی شکنی، سرخوشی

binge (اسم)
شراب خواری، عیاشی، خوش گذرانی

فرهنگ فارسی

۱ - شرابخواری . ۲ - ساغر و جامی که در آن شراب ریزند .

لغت نامه دهخدا

شرابخواری. [ ش َ خوا / خا ] ( حامص مرکب )باده پرستی. می پرستی. ( ناظم الاطباء ) : سر در عشرت و شرابخواری و خلوتها ساختن فروبرد و به کام شهوت راندن مشغول شد. ( فارسنامه ابن البلخی ص 42 ).
ماهی دو سه در نشاطکاری
کردند به هم شرابخواری.
نظامی.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شرابخواری یکی از گناهان کبیره است. که قرآن کریم پیروان خویش را از آن برحذر داشته است، چنان که می فرماید: «یا ایُّهَا الَّذینَ امَنُوا انَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَیْسِرُ وَالْانْصابُ وَالْازْلامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّیْطانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ» ای کسانی که ایمان آورده اید، شراب و قمار و بت ها و گروبندی با تیرها پلید و کار شیطان است، از آن اجتناب کنید تا رستگار شوید.امام باقر علیه السلام فرمود:رسول خدا صلی الله علیه و آله درباره شراب، ده طایفه را لعنت کرده که عبارتند از: درختکار، باغبان، گیرنده آب انگور، نوشنده، ساقی، حمل کننده، تحویل گیرنده، خریدار، فروشنده و دریافت کننده پول آن.
شرابخواری، آثار و پیامدهای نامطلوبی در انسان بر جا می گذارد: او را از سعادت و خوشبختی محروم می سازد؛ آثار بدی در معده، روده ها، جگر، سلسله اعصاب، قلب و حواس انسان بر جای می گذارد؛ ضررهای اخلاقی فراوانی دارد؛ انواع جنایت ها، خونریزی ها، هتک حرمت ها و... را به دنبال دارد و به تعبیر رسول خدا صلی الله علیه و آله:«جُمِعَ الشَّرُّ کُلُّهُ فی بَیْتٍ وَ جُعِلَ مِفْتاحُهُ شُرْبُ الْخَمْرِ» تمام بدی ها در خانه ای جمع شده و کلید آن، شرابخواری قرار داده شده است.در اینجا به دو پیامد مهمّ آن اشاره می کنیم.
فساد عقل
حدّ شرابخواری هشتاد ضربه شلاق است که بر پشت، دو کتف و بقیه بدن شخص شرابخوار زده می شود و از زدن به سر و صورت و شرمگاه او خودداری می گردد.
شرایط شرابخوار برای اجرای حد
شرابخوار مرد باشد یا زن با شرایط زیر حد می خورد:۱- بالغ شد.۲- عاقل باشد.۳- با اختیار خودش شراب بنوشد.۴- به حرمت شرابخواری آگاه باشد.۵- بداند آنچه می نوشد شراب است.۶- مضطر به نوشیدن شراب نباشد.
کیفیت اجرای حد شرابخوار
...


کلمات دیگر: