کلمه جو
صفحه اصلی

اسپرسو

مترادف و متضاد

espresso (اسم)
اسپرسو

دانشنامه عمومی

اسپرسو (به ایتالیایی: Espresso) نوعی قهوهٔ غلیظ است که در اوایل قرن بیستم در تورین ایتالیا ابداع شده است. اسپرسو با عبور دادن آب نزدیک به نقطه جوش با فشار زیاد از میان دانه های آسیاب شده قهوه تهیه می شود. اسپرسو دارای غلظت بالاتری از مواد محلول و معلق جامد است.
اسپرسو را لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال ۱۹۰۳ اختراع کرد. ایدهٔ او وارد کردن فشار به فرایند دم کردن قهوه بود که زمان لازم برای دم کشیدن قهوه را کم می کرد. او نام دستگاه جدیدش را ”دستگاه قهوهٔ اسپرسو” گذاشت. اسپرسو در ایتالیایی به معنای سریع است.
اسپرسو پایه برخی از نوشیدنی ها مانند کافه لاته، کاپوچینو، کافه ماکیاتو، کافه موکا و کافه آمریکانو است. در تهیه کاپوچینو حتماً اسپرسو را به کار می برند ولی در تهیه کافه لاته این امر ناگزیر نیست. میزان کافئین موجود در اسپرسو در واحد حجم از سایر نوشیدنی ها بیشتر است و به این دلیل هم هست که اکثر اوقات در مقیاس های کوچک سرو می شود. یک اسپرسو ۶۰ میلی لیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلی گرم کافئین است در حالیکه یک قهوه معمولی با حجم ۲۴۰ میلی لیتر داری ۹۵ الی ۲۰۰ میلی گرم کافئین است.
اسپرسو با عبور آب بسیار داغ (حدود ۹۵ درجه سیلسیوس) که تحت فشار است از روی قهوه آسیاب و بهم فشرده شده درست می شود. هیچ استاندارد جهانی برای استخراج اسپرسو تعریف نشده است، قوری موکا و دستگاه اسپرسو ساز مهمترین ابزار آلات برای تهیه این نوشیدنی می باشند. اما چند تعاریف منتشر شده وجود دارد که سعی کرده اند تا در ارتباط با میزان و نوع پودر قهوه، دما و فشار آب و نرخ استخراج محدودیت هایی را ایجاد کنند.

دانشنامه آزاد فارسی

اِسْپرِسُو (L\'Espresso)مجلۀ چاپ ایتالیا. تأسیس در ۱۹۵۵، در رم، به دست آریگو بنه دتی. آریگو بعدها انتشار آن را نیز به عهده گرفت. خط مشی اسپرسو نوعی رادیکالیسم چپ است. این مجله از نظر محتوا بیشتر باب طبع طبقۀ تحصیل کرده و روشنفکر و علاقه مند به کسب اطلاعات دربارۀ اوضاع سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داخلی و خارجی است. شمارگان آن ۴۲۰هزار نسخه است.

پیشنهاد کاربران

لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال ۱۹۰۳ اسپرسو را اختراع کرد
اسپرسو به نوعی فراوری قهوه گویند که برخی به اشتباه آن را نوعی قهوه در طبیعت می پندارند.
آب با دمای نقطه جوش با فشار زیاد از بین دانه های اسیاب شده قهوه غلیظ عبور کرده و بر آن تاثیر می گذارد ،
قهوه اسپرسو پایه برخی از نوشیدنی ها مانند ماکیاتو، کافه لاته، کاپوچینو، کافه، کافه موکا و کافه آمریکانو است.

اسپرسو: [ اصطلاح در تداول عامه ] :اسپرسو ( به ایتالیایی: Espresso ) نوعی قهوهٔ غلیظ است.
( ( شیرین گفت "پس وارد کننده قفل هستید ؟"زرجو گفت" و فروشنده . دسر چی میل دارید ؟"در ضمن قهوه اینجا بد نیست . اسپرسو؟"ر را ق تلفظ کرد . ) )
( ( عادت می کنیم ، زویا پیرزاد ، چاپ 23 ، 1390 ، ص102. ) )


کلمات دیگر: