یامچی
فرهنگ فارسی
لغت نامه دهخدا
یامچی . (اِخ ) دهی است از دهستان یامچی بخش مرکزی شهرستان مرند و مرکز آن دهستان واقع در 14000 گزی شمال باختری مرند. دارای 395 تن سکنه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).
یامچی . (اِخ ) دهی است از بخش مرکزی شهرستان زنجان واقع در 30000 گزی شمال باختری زنجان . دارای 489 تن سکنه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 2).
یامچی . (اِخ ) دهی است از دهستان هزارپی بخش مرکزی شهرستان آمل واقع در 31000 گزی شمالی آمل دارای 60 تن سکنه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3).
یامچی . (اِخ ) نام یکی از دهستانهای تابعه ٔ بخش مرکزی شهرستان مرند است که از 32 آبادی تشکیل شده و جمعیت آن بالغ بر 21738 تن است . مرکز این دهستان دهی به همین نام است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).
یامچی . (اِخ ) یامچی سفلی دهی است از بخش مرکزی شهرستان اردبیل واقع در 22000 گزی جنوب اردبیل با 618 تن سکنه . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).
یامچی . (اِخ ) یامچی علیا دهی است از بخش مرکزی شهرستان اردبیل واقع در 30 هزارگزی باختری اردبیل با 713 تن سکنه . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4).
یامچی. ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای تابعه بخش مرکزی شهرستان مرند است که از 32 آبادی تشکیل شده و جمعیت آن بالغ بر 21738 تن است. مرکز این دهستان دهی به همین نام است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
یامچی. ( اِخ ) دهی است از دهستان هزارپی بخش مرکزی شهرستان آمل واقع در 31000 گزی شمالی آمل دارای 60 تن سکنه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).
یامچی. ( اِخ ) دهی است از دهستان یامچی بخش مرکزی شهرستان مرند و مرکز آن دهستان واقع در 14000 گزی شمال باختری مرند. دارای 395 تن سکنه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
یامچی. ( اِخ ) یامچی علیا دهی است از بخش مرکزی شهرستان اردبیل واقع در 30 هزارگزی باختری اردبیل با 713 تن سکنه. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
یامچی. ( اِخ ) یامچی سفلی دهی است از بخش مرکزی شهرستان اردبیل واقع در 22000 گزی جنوب اردبیل با 618 تن سکنه. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).
دانشنامه عمومی
قنات قیراج (اوست و آشاغا قیراج)
چشمه دلی_کهریز
چشمه قره_آغیل
چشمه پیرغئییب
چشمه ماحموت_توت
چشمه قیزیل_داش
چشمه و باغات کوهستانی خرم_شا
صخره دوه_داشی
صخره پهلوان_داشی
صخره میل_قیه
یامچی منطقه ای جلگه ای و کوهپایه ای است و در دو بستر متفاوت از نظر توپوگرافی و منابع آب و خاک گسترده شده است. وجود خاک های شور در جنوب غربی آن در کویر شوراکت (Shorakat) برای کشت نهال های پسته مستعد تشخیص داده شده است و قسمتی از این اراضی نیز به زیر کشت پسته رفته است. در اراضی یامچی، خاک های مختلفی از جمله خاک شنی، خاک رسی، خاک شور و یک نوع خاک سفید رس مرغوب تشخیص داده شده است، این منطقه استعداد و قابلیت فراوانی در زمینه کشاورزی و باغداری دارد.
یامچی در لغت (یام+چی) به معنای چاپارخانه، قاصد، پیام رسان، پیام برنده و محل استراحت پیام رسان ها معنی شده است. دربارهٔ وجه تسمیه یامچی سه نظریه متفاوت قابل طرح است:
شواهد و قرائن تاریخی حاکی از این می باشد که این شهر از گذشته های دور در مسیر جاده ابریشم واقع شده بوده است. از این رو نظریه سوم بر نظریه های دیگر به حقیقت نزدیک تر می نماید. این نظریه به تحولاتی که در سیستم اطلاع رسانی ناشی از گسترش شبکه راه ها و چاپارخانه ها و محل های اتراق مسافران در دوره های گذشته روی داده است، استناد می کند.