کلمه جو
صفحه اصلی

اب مضاف

لغت نامه دهخدا

( آب مضاف ) آب مضاف.[ ب ِ م ُ ] ( ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) رجوع بمضاف شود.

دانشنامه عمومی

آب مضاف. آب مضاف آبی است که از چیزی گرفته شود، مانند آب هندوانه و گلاب یا با چیزی مخلوط شود، مانند آبی که با گل مخلوط گردد، به صورتی که دیگر به آن آب نگویند. در احکام اسلامی با آب مضاف نمی توان چیزهای نجس را پاک نمود.
آب قلیل
آب مطلق
آب جاری
آب کر
آب مقدس
توضیح المسائل سید صادق حسینی شیرازی بحث طهارت مسئله ۱۷

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آب مضاف.
آب واژه ای است که مفهوم آن بدیهی و نزد همگان معلوم است. به طور خلاصه می توان گفت: منظور از آب، مایع سیّالی است که از ترکیب دو اتم ئیدروژن با یک اتم اکسیژن تشکیل یافته است که در حالت معمولی به صورت مایع است؛ ولی می تواند به شکل جامد (یخ) و گاز (بخار آب) نیز درآید و دارای رنگ و طعم و بوی خاصی نمی باشد.آب در یک تقسیم بندی بر دو قسم است: آب مطلق و آب مضاف.
← آب مطلق
خداوند در قرآن کریم می فرماید:«و انزلنا من السماء ماءاً طهوراً»؛یعنی: «ما از آسمان آبی فرستادیم که پاک است و پاک کننده».
← سئوال:
۱. ↑ الشهید الاول (محمد بن جمال الدین مکّی العاملی)؛ الروضه البهیه فی شرح اللمعه الدمشقیه، بیروت – لبنان دار احیاء التراث الاسلامی، بی تا، الجزء الاول، ص ۴۶ و ۴۵.۲. ↑ مشفقی پور، محمدرضا؛ روشی نوین در بیان احکام، تهران، موسسه فرهنگی انتشاراتی راستان، چاپ اول، ۱۳۷۵، جلد اول، ص ۷۰ و ۷۱.۳. ↑ الموسوی الخمینی، سید روح الله (امام خمینی)؛ تحریر الوسیله، قم، موسسه النشر الاسلامی، ۱۴۲۰ هق، ج ۱و ۲، ص ۹ و ۱۰۴. ↑ الطباطبائی الیزدی، سید محمد کاظم؛ العروه الوثقی، تهران، المکتبه العلمیه الاسلامیه، بی تا، المجلد الاول، ص ۲۶. رده های این صفحه : احکام طهارت | فقه


کلمات دیگر: