کلمه جو
صفحه اصلی

محمود واعظی

دانشنامه عمومی

محمود واعظی (زاده ۱ خرداد ۱۳۳۱ تهران) دیپلمات، سیاستمدار اعتدال گرا و مدیر ارشد اجرایی ایرانی است، که هم اکنون در دولت دوازدهم، به عنوان رئیس دفتر رئیس جمهور فعالیت می کند. وی در دولت یازدهم برای یک دوره ۴ ساله، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.
میانجیگری در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران یا بررسی نقش ایران در حل بحران تاجیکستان (۱۳۷۶)
Iran’s mediation in the international crises in Central Asia and the Caucasus (2003)
واعظی دانش آموخته کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، سکرمنتو و کارشناسی ارشد مهندسی برق از دانشگاه ایالتی سن خوزه است و فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۵۸ در جایگاه مدیرعامل شرکت مخابرات ایران آغاز نمود.
وی در سال ۱۳۶۵ به وزارت امور خارجه نقل مکان کرد و تا سال ۱۳۶۸ بعنوان مشاور اقتصاد خارجی وزیر امور خارجه (علی اکبر ولایتی) فعالیت نمود. از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ عهده دار معاونت سیاسی اروپا و آمریکا وزارت امور خارجه بود و برای یک دوره ۲ ساله، از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸ معاونت اقتصادی وزیر امور خارجه را برعهده داشت. واعظی در فاصله سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۲ در جایگاه معاونت پژوهش های سیاست خارجی مرکز تحقیقات استراتژیک در مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت می کرد. وی از اعضای مؤسس حزب اعتدال و توسعه می باشد.
محمود واعظی جزء در اول خرداد ۱۳۳۱ در خیابان خراسان، در جنوب تهران زاده شد. دوران ابتدایی خود را در دبستان اسلامی در محله صادقیه سپری کرد و در سال ۱۳۴۹ دوره دبیرستان را با اخذ دیپلم ریاضی، در مدارس میرداماد و مروی، پشت سر گذاشت.

نقل قول ها

محمود واعظی (۲۲ مه ۱۹۵۲، تهران) مهندس مخابرات و سیاستمدار ایرانی، از اعضای مؤسس حزب اعتدال و توسعه، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران (۱۵ اوت ۲۰۱۳ - ).
• «ناتو همان امریکاست...»• «من فکر می کنم ایران این توانایی را دارد که با همه قدرت ها مذاکره کند و اهداف خود را محقق کند.»• «اخوان المسلمین گروهی قدیمی و پخته هستند که برای رسیدن به اهداف خود می دانند که در هر مرحله چگونه از ابزارها استفاده کنند. اخوان المسلمین می داند که اکنون با مصر که دریایی از مشکلات را دارد طرف است و اگر با نظامی ها و امریکا نیز درگیر شود نمی تواند جایگاه خود را تثبیت کند. اما این به این معنا نیست که می خواهد تا ابد با آنها سازگاری داشته باشد.»• «عربستان سعودی احترام ویژه ای برای آقای هاشمی رفسنجانی قایل است و در سفری که سال های قبل آقای هاشمی به عربستان رفت من هم بودم و دیدم که چطور عربستانی ها آمادگی داشتند که درباره روابط دوجانبه و موضوعات منطقه بحث کنند و به توافق برسند. معمولا کشورهای دنیا همیشه از نیروها و شخصیت هایی که دارند حداکثر بهره برداری را در این مواقع می کنند.


کلمات دیگر: