کلمه جو
صفحه اصلی

مدیا کاشیگر

دانشنامه عمومی

مدیا کاشیگر (زادروز ۱۱ اردیبهشت ۱۳۳۵، یزد _ درگذشت ۷ مرداد ۱۳۹۶، تهران) مترجم، نویسنده و شاعر ایرانی بود.
پراپ، ولادیمیر (۱۳۶۸)، ریخت شناسی قصه، کاشیگر، چاپ اول، تهران، نشر روز
مدیا کاشیگر در سال ۱۳۳۵ در یزد به دنیا آمد. او تحصیلاتش را تا دیپلم در فرانسه گذراند، اما تحصیل در دانشگاه را در رشته های معماری و اقتصاد در ایران نیمه تمام گذاشت. از او ۲۰ عنوان کتاب در زمینه های شعر، داستان و ترجمه منتشر شده است. وی همچنین دبیر جایزهٔ ادبی یلدا و بنیان گذار و دبیر سه دوره جایزهٔ ادبی روزی روزگاری بوده است. علاوه براین کاشیگر از اعضای بنیان گذار بنیاد جایزهٔ محمود استادمحمد و عضو هیئت امنای این جایزه بود.
مدیا کاشیگر از اعضای هیئت مدیره بنیاد محمود استادمحمد برای اعطای جایزه ادبیات نمایشی بود. او دبیری جایزه ادبی روزی روزگاری را برعهده داشت. اولین دوره آن در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۶ برگزار شد و تا سال ۸۹ تداوم داشت. این جایزه از سال ۹۰ برگزار نمی شود.
وی از مترجمان رسمی مورد تأیید سفارت فرانسه در تهران بود.

نقل قول ها

مدیا کاشیگر (۱۹۵۶، تهران - ۲۹ ژوئیه ۲۰۱۷، تهران) مترجم، مؤلف و مقاله نویس ایرانی بود که به شعر و داستان نویسی نیز پرداخت.
• «داشتن چهار تخصص در حوزه زبان مبدأ، زبان مقصد، موضوع و چگونگی انتقال موضوع، برای مترجم ضروری است. همچنین مترجم مانند ارتش اشغالگر است! همان طور که ارتش اشغالگر مسؤول جان، مال و امنیت تک تک افراد سرزمین اشغال شده است، مترجم نیز مسؤول امنیت و جان تک تک کلمات متنی است، که به ترجمه آن دست می زند.»• «متن در زبان اصلی یک تعادل دارد. کار مترجم بازسازی این تعادل در زبان مقصد است و نمی شود یک متن در زبان مبدأ، منسجم، و در زبان مقصد از هم گسیخته باشد.»• «مترجم نمی تواند با فرهنگ دوزبانه مترجم زبده ای شود.»۲۲ مه ۲۰۰۷/ ۱ خرداد ۱۳۸۶• «حرکت صنفی از طرف مترجمان زمانی است که یک منافع مشترک وجود داشته باشد. در بیان منافع مشترک بین مترجمان یک نفر را نشان دهید که با دیگری منافع مشترک دارد! من نمی دانم منافع مشترک من با سایر دوستان مترجم در چیست؟ حقوق بگیر هستیم که بخواهیم حقوق خود را افزایش دهیم؟ یک کتاب ترجمه می کنیم و یا یک ناشر را پیدا می کنیم، یا نمی کنیم. سر دستمزد هم چانه می زنیم، یا موفق می شویم یا نه! درواقع تقاضای حداکثری می تواند این باشد که مترجمان هم مانند سایر قشرها جامعه بیمه شوند. این تنها حرکت مشترک ماست که به سندیکا و صنف هم نیاز ندارد.»۲۸ نوامبر ۲۰۰۷/ ۷ آذر ۱۳۸۶


کلمات دیگر: