کلمه جو
صفحه اصلی

مظفر اقبال

دانشنامه عمومی

مظفّر اقبال (متولد ۳ دسامبر ۱۹۵۴ در لاهور، پنجاب، پاکستان) یک اندیشمند اسلامی و نویسندهٔ پاکستانی-کانادایی است. اقبال دکترای خود را (۱۹۸۳) در رشتهٔ شیمی از دانشگاه ساسکاچوان دریافت کرد و سپس حوزهٔ علوم تجربی را رها کرده و مطالعات خود را کاملاً به زمینه های: ادبیات، تاریخ، فلسفه، سنّت های فکری و معنوی اسلامی اختصاص داد. او زمانی که بین سالهای ۱۹۸۴ و ۱۹۹۰ در دانشگاه ویسکانسین-مدیسون (۱۹۸۴–۸۵) به تدریس زبان اردو اشتغال داشت، دو رمان تحسین شده به زبان اردو نوشت. در میانهٔ سال های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ او تعدادی از شعرهای شعرای آمریکای لاتین را ترجمه کرد و مجموعهٔ مقالاتی ادبی دربارهٔ نویسندگان آمریکای جنوبی نوشت. او همچنین در زمینهٔ «نظریه ادبی» آثاری منتشر ساخته است.
در مرکز علوم اسلامی کانادا
مجله قرآن و علم: پروفسور مظفر اقبال
جامعه بین المللی برای پیچیدگی اطلاعات و طراحی
از سال ۱۹۹۰ «اسلام و مدرنیته» به مرکز توجه اقبال تبدیل شده است و او بیش از ۱۰۰ مقاله دربارهٔ جنبه های مختلف برخورد جهان اسلام با مدرنیته منتشر کرده است. او برای بیش از یک دهه ستون نویس منظم بزرگترین روزنامهٔ انگلیسی پاکستان بوده است. ستون او در این روزنامه تحت عنوان «یادداشت های کوانتومی» انتشار می یافت و در قالب دو مجموعهٔ «شبنم روی رزهای آفتاب سوخته» و «مصاف سرنوشت ساز: اسلام، مسلمانان و غرب» منتشر شده است.
اقبال مؤسس مرکز علوم اسلامی در آلبرتای کاناداست (هنگام تأسیس در سال ۲۰۰۰، مرکز اسلام و علم نام داشت). او تا کنون بیست و سه کتاب نوشته است. اقبال سردبیر یک نشریهٔ در باب علم و تمدن از دیدگاه اسلام و علوم اسلامی است. تازه ترین پروژهٔ او انتشار اولین دانشنامه قرآن توسط مسلمانان است (دانشنامهٔ یکپارچهٔ قرآن) (IEQ).
اقبال آثاری در باب اسلام، تصوف، مسلمانان و ارتباط آن ها با مدرنیته منتشر کرده است.

نقل قول ها

مظفر اقبال
• «گسترش مرزهای جغرافیایی و در پسِ آن، فراوردهٔ فرهنگی، پیوسته تیزهوش ترین های زمانه را به پاسخ قاعده مند به حجم زیادی از سؤالاتی می کشاند که از میان مسائل دیگر برمی آمد، مسائلی همچون دغدغه های جدید دینی، نیازهای خاص توده های تغییریافته و مهاجر و پدید آمدن مقررات اداری و مالی میان دولت و شهروندان.».


کلمات دیگر: