کلمه جو
صفحه اصلی

محمود کیانوش

دانشنامه عمومی

محمود کیانوش محقق، شاعر و نویسنده معاصر است. گستره آثار او علاوه بر شعر و داستان، زمینه های دیگری چون ترجمه، نقد ادبی و داستان های کودکان را در بر می گیرد. بر همه اینها باید آثار روزنامه نگاری وی را نیز افزود.
شکوفه حیرت (مجموعه شعر)
ساده و غمناک (مجموعه شعر)
ماه و ماهی در چشمه باد (مجموعه شعر)
قصیده ای برای همه (یک شعر بلند)
آبهای خسته (مجموعه شعر)
خرخاکیها، یونجه ها و کلاغها (مجموعه شعر)
ناگهان انسان و زمینش (یک شعر بلند)
از پرنده ها و انسان (مجموعه شعر، به انگلیسی) ترجمه شده
محمود کیانوش در شهریور ۱۳۱۳ در مشهد زاده شد. او در نوجوانی اوّل به شعر گفتن و بعد به نوشتن داستان کوتاه پرداخت و با تشویق معلّم به این کار ادامه داد و اوّلین داستان او در مسابقه داستان نویسی دانش آموزان سراسر کشور برندهٔ اوّل شد. پس از پایان دورهٔ اوّل متوسّطه وارد دانشسرای مقدّماتی شد و پس از آن معلم و سپس مدیر مدرسه در یکی از روستاهای اطراف تهران شد. او از پیشگامان شعرهای منثور آهنگین است و مجموعهٔ شعرهای آهنگینش با عنوان «شکوفهٔ حیرت» (۱۳۳۴–۱۳۳۸) انتشار یافت. پس از آن در رشتهٔ زبان و ادبیات انگلیسی در دانشگاه تهران به ادامهٔ تحصیل پرداخت و لیسانس گرفت. اوّلین ترجمهٔ او به صورت کتاب، رمان «به خدایی ناشناخته» اثر جان اشتاین بک است که در سال ۱۳۳۶ منتشر شد. کیانوش مدتی عضو هیئت تحریریه و همچنین سردبیر مجلّهٔ «صدف» و چهار دوره هم سردبیر مجلّهٔ «سخن» بود. او با وجود رنجوری تن، بیماری همسر، باروحی شاداب، هنوز هم با تلاش پیگیر در سنّ هشتاد و دو سالگی در زمینه های گوناگون به نوشتن ادامه می دهد و به دو زبان فارسی و انگلیسی می نویسد و تا به حال سه کتاب او به توسط یک ناشر انگلیسی منتشر شده است. کیانوش هم اکنون در لندن با همسرش پری منصوری که نویسنده و مترجم است، زندگی می کند. آنها دو فرزند به نامهای کاوه و کتایون دارند.
شمار آثارکیانوش از ۸۰ فزونتر است. از مهمترین آثار وی می توان این موارد را نام برد:

نقل قول ها

محمود کیانوش (۱۹۳۴، مشهد) روزنامه نگار، شاعر، داستان نویس و مترجم ایرانی-بریتانیایی است.
• «ای شکفته سبز بی پایانگاه خوبین چهر، گه نیلوفر داماناز تو بادا دیده ام لبریزعرضهٔ پندار بشکستهنغمهٔ دریا سکوت سنگ،سفره ای از نام،کوزه ای از رنگتوشهٔ این راه بی فرجام.ای سیاه سنگ تلخ آغوشگور سرد روشنان و همچنان خاموشاز تو بادا خلوتم سرشار.»


کلمات دیگر: