دوسا. ( نف ) دوسنده. چفسنده. چسبنده. ( یادداشت مؤلف ). رجوع به دوسنده و دوسیدن شود.
دوسا
لغت نامه دهخدا
دانشنامه عمومی
دوسا (انگلیسی: Dosa) نوعی پنکیک است که از تخمیر خمیرابه درست می شود. دوسا تاحدی شبیه به کرپ است اما محتویات دوسا برنج و باقالا سیاه است. این غذا در رژیم غذایی مردم جنوب هند بسیار معمول است و در شبه قاره هند بسیار معروف است. دوسای سنتی با دمای گرم و همراه با سالادی به نام سامبار, همراه با سیب زمینی یا پنیر آسیایی و چتنی سرو می شود. دوسا را نیز می توان همراه با غذایی هندی به نام ایدلی پودلی مصرف کرد.
پرونده های رسانه ای مربوط به دوسا در ویکی انبار
دوسا غذای بومی جنوب هند است؛ گمان می رود اولین زادگاه این غذا همین منطقه است. بر اساس گفته های تاریخ شناس غذا، کی تی آچایا، دوسا (یا دوسای) قبلاً در حدود یک قرن پس از میلاد مسیح در حکومت باستانی تامیل مصرف می شده است، همچنین نام دوسا در ادبیات سنگاپوری نیز ذکر شده است. بر اساس گفته های تاریخ شناسی به نام تی تانکپان نایر، این غذا برای اولین بار در شهر اودوپی درست شد. در سنت هایی معروف، دوسا در تمام رستوران های اودوپی موجود است.دوسا در تامیل نرم تر و ضخیم تر سرو می شود. دوسای نازک تر و تردتر که در هند معروف تر است، اولین بار در کارناتاکا پخته شده است. دستورالعمل پخت امروزی در قرن دوازدهم بعد از میلاد مسیح تغیر پیدا کرده است.
دوسا با نام های مختلفی شناخته می شود. ترجمه و تلفظ درست حروف دوسا در زبان جنوب هند به شرح زیر است:
دوسا دارای کربوهیدرات زیادی است و شکر اضافی و چربی های اشباع ندارد. مواد تشکیل دهندهٔ اصلی دوسا باقالا سیاه و برنج است بنابراین این غذا منبع خوبی از پروتئین است. فرایند تخمیر باعث افزایش ویتامین های گروه ب و ویتامین ث در محتوای آن شده است. در نوع حاضری آن برنج بیشتری موجود است.
پرونده های رسانه ای مربوط به دوسا در ویکی انبار
دوسا غذای بومی جنوب هند است؛ گمان می رود اولین زادگاه این غذا همین منطقه است. بر اساس گفته های تاریخ شناس غذا، کی تی آچایا، دوسا (یا دوسای) قبلاً در حدود یک قرن پس از میلاد مسیح در حکومت باستانی تامیل مصرف می شده است، همچنین نام دوسا در ادبیات سنگاپوری نیز ذکر شده است. بر اساس گفته های تاریخ شناسی به نام تی تانکپان نایر، این غذا برای اولین بار در شهر اودوپی درست شد. در سنت هایی معروف، دوسا در تمام رستوران های اودوپی موجود است.دوسا در تامیل نرم تر و ضخیم تر سرو می شود. دوسای نازک تر و تردتر که در هند معروف تر است، اولین بار در کارناتاکا پخته شده است. دستورالعمل پخت امروزی در قرن دوازدهم بعد از میلاد مسیح تغیر پیدا کرده است.
دوسا با نام های مختلفی شناخته می شود. ترجمه و تلفظ درست حروف دوسا در زبان جنوب هند به شرح زیر است:
دوسا دارای کربوهیدرات زیادی است و شکر اضافی و چربی های اشباع ندارد. مواد تشکیل دهندهٔ اصلی دوسا باقالا سیاه و برنج است بنابراین این غذا منبع خوبی از پروتئین است. فرایند تخمیر باعث افزایش ویتامین های گروه ب و ویتامین ث در محتوای آن شده است. در نوع حاضری آن برنج بیشتری موجود است.
wiki: دوسا
گویش مازنی
/dosaa/ چند لحظه ی پیش
چند لحظه ی پیش
کلمات دیگر: