کلمه جو
صفحه اصلی

قارچ جان افزا

دانشنامه عمومی

قارچ گانودرما یا قارچ ری شی (نام علمی: Ganoderma lucidum) قارچی یک ساله از تیره تابان پوستان (Ganodermataceae) است که طب سنتی چینی مصرف دارویی دارد.
بارداری و شیردهی: مطالعات بالینی مورد اطمینانی وجود ندارند که مضرات یا فواید مصرف این قارچ را در دوران بارداری اثبات کرده باشد؛ لذا جانب احتیاط را رعایت کرده و از مصرف این قارچ در دوران بارداری یا شیردهی خودداری کنید.
اختلال خونریزی: دوزهای بالای این قارچ ممکن است خطر خونریزی در برخی از افراد مبتلا به 'اختلالات خونریزی خاص را افزایش دهد.
فشار خون پایین: شواهد نشان می دهند که این قارچ قادر به کاهش فشار خون است. محققان در مورد این مسئله نگران هستند که این قارچ ممکن است فشار خون پایین را بدتر کند و می تواند با درمان آن مداخله داشته باشد.
اختلال لخته شدن خون به نام ترومبوسیتوپنی
جراحی: در صورتی که قبل یا بعد از جراحی از دوزهای بالای قارچ گانودرما استفاده شود، ممکن است در بعضی افراد خطر خونریزی را افزایش دهد.
نام محلی و تیوا و رسمی این قارچ در چین، لینگ زی؛ در ژاپن، ری شی و در کره، یونگ زهی می باشد. چینی ها معتقدند که این قارچ نماد زندگی شاد، شانس، سلامتی و طول عمر و حتی جاودانگی است. این قارچ در طب سنتی، جهت درمان بی خوابی، تنگی نفس، تقویت حافظه، بیماری های کلیه و کبد، ورم مفاصل، آسم مورد استفاده قرار می گیرد. طی چند دهه اخیر تحقیقاتی بر روی اثرات درمانی و شناسایی ترکیبات شیمیایی این قارچ دارویی صورت گرفته است، در مقاله ای که توسط مؤسسه کاکرین منتشرشده و حاصل تحقیق متخصصانی از دانشگاه لیورپول بر روی خواص درمانی این قارچ بوده، تأثیرات مثبتی در اثر استفاده از این قارچ به صورت جانبی برای کمک به روش های معمول درمان سرطان دیده شده است. این قارچ بو و طعم دل پذیری ندارد و خام آن قابل خورده شدن نیست. در کشورهای مختلف به غیر از چین ژاپن و کره این قارچ به صورت ترکیب با خوردنی ها یا دمی های مختلف به خصوص پودر شده مصرف می شود.


کلمات دیگر: