کلمه جو
صفحه اصلی

قارچ خوراکی دکمه ای

دانشنامه عمومی

قارچ خوراکی دکمه ای (نام علمی: Agaricus bisporus) نام یک گونه قارچ خوراکی رایج از تیره غاریقونیان است.این قارچ جزوقارچ های ساپروفیت وازدسته بازیدیومیست ها می باشد.قارچ دکمه ای با نام لاتین Button Mushrooms نیز شناخته می شود.اندام باردهی قارچ ماشروم (Mushroom) نامیده می شود که دارای یک ساقه(Stipe)است و کلاهک چتری شکل و پهن به نام پیلوس (Pileus) را نگه می دارد. کلاهک صاف، گوشتی و رنگ آن از سفید، کرم یا قهوه ای رنگ می باشد. در دوران جوانی قارچ با، پرده غشایی (veil) که از انتهای کلاهک به پایه وصل می شود، پوشیده می شود. قسمتی از این غشا که پس از پاره شدن آن اطراف ساقه را فرا می گیرد، حلقه یا آنالوس (Annulus)نامیده می شود.در سطح زیرین کلاهک تیغه های متعددی وجود دارد که در دو طرف تیغه ها، تعداد بسیار زیادی هاگ تولید می شود. تیغه ها در ابتدا صورتی رنگ بوده و با رسیدن هاگ ها به رنگ سیاه تا قهوه ای تبدیل می شوند.هاگ ها بسیار ریز بوده و با چشم غیرمسلح دیده نمی شوند.
کمپوست به سالن های پرورش قارچ دکمه ای وارد می شود و به داخل قفسه های قارچ حمل می شود، زمانی که خاک پوششی که می رسد به صورت لایه ای بر روی کمپوست قرار می گیرد (حدوداً 14 روز بعد از پر کردن سالن). خاک پوششی برای رشد و تشکیل اندام قارچ ها ضروری است و آب ریشه و میسیلیوم را نگه می دارد.
سطح کمپوست یک لایه 5 سانتی متری از خاک قرار می گیرد، بعد از حدوداً 9 روز خاک پیت رافلینگ می شود تا رشد تحریک شود، سپس سطح بستر آبیاری می شود در حالی که دما در 25 درجه سانتی گراد نگه داشته می شود، بعد از سه روز دما را به مرور طی سه روز پایین می آورند و هوای تازه را وارد می کنند تا دمای هوا به 18 و دمای کمپوست به 20 درجه سانتی گراد برسد، این فرایند منجر به تشکیل اندام بارده قارچ و شکل گیری قارچ ها می شود.
45 روز بعد از پر کردن سالن های پرورش قارچ از کمپوست، قارچ ها باید با دقت توسط دست برداشت شوند، ته ساقه های قارچ بریده می شود و قارچ ها در سبدهای مخصوص قرار می گیرد، قارچ های برداشت شده به یخچال ها منتقل می شوند تا تازه بمانند و برای جمع آوری آماده شوند.


کلمات دیگر: