کلمه جو
صفحه اصلی

دانشگاه ازاد اسلامی

دانشنامه عمومی

دانشگاه آزاد اسلامی. مسابقات روبوکاپ آلمان(۲۰۰۶)
مسابقات روبوکاپ ژاپن (۲۰۰۵)
نمایشگاه مخترعات و مبتکران آلمان (۲۰۰۵)
مسابقات روبوکاپ پرتغال (۲۰۰۴)
مسابقات روبوکاپ نیوزلند (۲۰۰۴)
مسابقات بتن آمریکا (۲۰۰۴)
مسابقات روباتیک آمریکا (۲۰۰۴)
مسابقات روباتیک شرق کانادا (۲۰۰۴)
نمایشگاه مبتکران و مخترعان اتریش (۲۰۰۴)
مسابقات روباتیک کانادا (۲۰۰۳)، مسابقات بتن کانادا (۲۰۰۳)
مسابقات روبوکاپ ایتالیا (۲۰۰۳)
مسابقات روبوکاپ پرتغال (۲۰۰۲)
سومین دوره مسابقات بتن (۲۰۰۵)
چهارمین دوره مسابقات بتن (۲۰۰۶)
مسابقات روباتیک کانادا (۲۰۰۵)
مسابقات و نمایشگاه بین المللی اختراعت و ابداعات ژنو (۲۰۰۶)
مسابقات بتن کشور در واحد یزد (۱۳۸۵)
مسابقات بهترین رتبه در مقاله نویسی آمریکا (۲۰۰۶)
اولین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۰۶
دومین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۰۷
سومین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۰۸
چهارمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۰۹
پنجمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۰
ششمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۱
هفتمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۲
هشتمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۳
نهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۴
برگزارکننده نه دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران توسط دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و پرافتخارترین تیم دانشجویی درایران
دانشگاه آزاد اسلامی سامانه ای دانشگاهی در ایران است.این دانشگاه یکی از بزرگ ترین مراکز آموزشی و پژوهشی در ایران (اولین) و جهان (ششمین) است. دانشگاه آزاد اسلامی در اردیبهشت ۱۳۶۱ تأسیس شد و امروزه در بسیاری از شهرهای ایران دارای مراکزی است و در رنکینگ های معتبر جهانی جزو برترین دانشگاه های ایران محسوب می شود.
پیش از انقلاب اسلامی دانشگاهی به نام دانشگاه آزاد ایران وجود داشت که فعالیت خود را در دههٔ ۱۳۵۰ با مدیریت عبدالرحیم احمدی و معاونت شاهرخ مسکوب آغاز کرده بود و در سال ۱۳۵۵ تعدادی از فارغ التحصیلان ممتاز کشور را با بورس تحصیلی به دانشگاههای ممتاز جهان اعزام کرد تا فعالیت خود را با کادری نخبه آغاز کند. پذیرش دانشجو در این دانشگاه در ۱۳۵۷ به طور محدود آغاز شد و فعالیت آن با درگرفتن انقلاب اسلامی و رویدادهای پس از آن و نهایتاً انقلاب فرهنگی به کلی متوقف شد.برنامهٔ درسی این دانشگاه متفاوت از دانشگاه های دیگر بود. برنامه های این دانشگاه بر پایهٔ آموزش از راه دور قرار داشت. بر این اساس دانشگاه آزاد ایران اقدام به تهیهٔ کتاب های بسیار با طرح و اندازه واحد و نیز فیلم های آموزشی و نوارهای صوتی نمود. با وجود تشابه نام، دانشگاه آزاد اسلامی هیچ ارتباطی با این دانشگاه ندارد.
دو سال پس از انقلاب فرهنگی ایران در اردیبهشت ۱۳۶۱ به پیشنهاد هاشمی رفسنجانی و با حمایت روح الله خمینی دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس شد. برخی از رجال سیاسی ارشد جمهوری اسلامی از جمله احمد خمینی و هاشمی رفسنجانی عضو هیئت امنای آن بوده اند.

دانشنامه آزاد فارسی

دانشگاه آزاد اسلامی. دانشگاه خصوصی و غیرانتفاعی با مقاطع تحصیلی کاردانی تا دکتری. این دانشگاه که در ۱۳۶۱ش (۱۹۸۲م) توسط هیئت مؤسس تأسیس یافته به واحدهایی تقسیم شده است. سازمان مرکزی این دانشگاه در تهران است و ادارۀ آن برعهده رئیس دانشگاه است. ریاست این دانشگاه از همان آغاز(۱۳۹۰) با عبدالله جاسبی بود و شیوه ادارۀ دانشگاه به صورت کاملاً متمرکز است. مدیران واحدها، رئیس واحد دانشگاهی مربوط خوانده می شوند. این دانشگاه دارای ۳۰۵ واحد و مرکز آموزش فعال در داخل و خارج کشور، بیش از ۵۰ مرکز پژوهشی، ۱۰ مجتمع بیمارستانی، ۱۱۴ آموزشکده و ۱۳میلیون متر مربع فضای آموزشی و رفاهی است. واحدهای کشوری این دانشگاه در دَه منطقه گسترده اند. این دانشگاه دارای یک میلیون و ۳۰۰هزار دانشجوست (۱۳۸۶) و از این لحاظ رتبه سوم را در جهان دارا است و از آن میان، ۱۵۰هزار دانشجوی فوق لیسانس و ۱۸هزار دانشجوی دکتری هستند. این دانشگاه، با ۲میلیون و ۵۰۰هزار فارغ التحصیل، دارای ۲۶هزار نفر هیئت علمی است که تا ۱۳۹۰ به ۴۶هزار نفر افزایش می یابد. دانشگاه آزاد ۶۰۰ مدرسۀ غیرانتفاعی نیز دارد. نام این مدارس که در سراسر کشور گسترده اند «سما» (سازمان مدارس دانشگاه آزاد اسلامی) نامیده شده است.

نقل قول ها

دانشگاه آزاد اسلامی. دانشگاه آزاد اسلامی سامانه ای دانشگاهی در ایران و خارج ازایران است و از بزرگ ترین مراکز آموزشی در ایران است که کار خود را از ۱۳۶۱ / ۱۹۸۲م آغاز کرد.
• «وقتی به فکر راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی افتادیم برخی می گفتند لزومی به تأسیس این دانشگاه نیست. اما معتقد بوده و هستم که به هر میزان افراد عالم و آگاه در جامه بیشتر باشد، می توانند مسائل خود را بخوبی حل کرده و گامی در جهت توسعهٔ کشور باشند» -> اکبر هاشمی رفسنجانی
• «در کلاس های درسی و آزاد اندیشی اجازه کارهای متعصبانه و ارتجاعی را ندهید و از سوی دیگر کاری نکنید که عواطف انسان های متعهد جریحه دار شود. هیچ کشوری از سانسور و تحمیل افکار به مردم و دانشجویان به جایی نمی رسد. قطعاً هر کسی به هر جا رسیده، از فضای آزاد بوده است. «فبشر عبادی الذین یستمعون القول و یتبعون احسنه» را باید تابلوی محیط های دانشجویی کرد. از «لااکراه فی الدین» آزادی بیان و رفتار و کردار برداشت می شود، نه خفقان». -> اکبر هاشمی رفسنجانی
• «دانشگاه آزاد اسلامی نباید پسوند «آزاد» خود را فراموش کند و همین طور پسوند «اسلامش» را؛ اسلامی که بر اساس دانش واقعی فقها و مراجع باشد نه مداحان. مواظبت کنید که دانشگاه صبغه آزادی و اسلامی و دانشگاهی را همزمان داشته باشد و روی پای خود هم بایستد و به دستاوردهای خود متکی باشد.». -> اکبر هاشمی رفسنجانی
• «اموال این دانشگاه متعلق به هیچ فرد خاصی نیست نه اعضای هیئت مؤسس نه اعضای هیئت امنا نه دانشجویان و نه استادان و نه هیچ کس دیگر. اموال دانشگاه آزاد اسلامی چه در اساسنامه قبلی وچه دراساسنامه فعلی اش متعلق به مردم و ملت ایران است به این ترتیب که هیچ کس نمی تواند از این اموال برای خود مصرف کرده، ضبط کرده و به نام کند البته هر کس کار می کند حقوقی می گیرد این بحثش جدا است اما این اموال متعلق به همه مردم است و درست است که غیردولتی است ولی غیرانتفاعی است در اساسنامه هم پیش بینی شده است اگر روزی هم دانشگاه انحلال پیدا کند اموال در اختیار ولی فقیه قرار می گیرد البته در اساس نامه قبلی هم بود که در اختیار آموزش عالی کشور قرار خواهد گرفت ولی در هر حال هیچ وقت متعلق به فرد نبوده و نیست.» -> عبدالله جاسبی
• «من خیلی موافق دانشگاه آزاد هستم و فکر می کنم که شاهکار است، چراکه به تمام جوانان ما امکان داد لیسانس بگیرند، اما فکر می کنم که برنامه ریزیِ درستی برای آن انجام نشده است. رساله هایی من دیدم که در حد یک گزارش کلاسی است نه یک رساله فوق لیسانس، به این دلیل که یا استاد به خوبی به موضوع اشراف نداشته اند یا دانشجو امکان دسترسی به کتابخانه را نداشته.» -> منصوره اتحادیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] دانشگاه آزاد اسلامی. این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشگاهی با عنوان دانشگاه آزاد در کشور تأسیس شد که دارای چندین دانشکده در تهران بود و به پذیرش دانشجو اهتمام داشت. این دانشکده ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در هم ادغام شد و دانشگاه علامه طباطبایی نام گرفت.
فکر تشکیل دانشگاهی آزاد، بر اساس آموزش های اسلامی در سال های اولیه ی پیروزی انقلاب اسلامی و به خصوص پس از اعلام انقلاب فرهنگی مطرح شد. این فکر را اول بار آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، در اردیبهشت ۱۳۶۱ مطرح کرد (هاشمی رفسنجانی، ۱۰۲) پس از آن جمعی از مسئولان بلندپایه ی کشور در جلساتی تصمیم به تأسیس این دانشگاه گرفتند.
اولین واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در ۱۳۶۱ ش در شهر تبریز، در محل مصلای آن شهر تأسیس شد و دکتر کریم زارع به ریاست آن واحد دانشگاهی منصوب شد. (کریم زارع، ۲) پس از آن، این واحد دانشگاهی شروع به فعالیت کرد و به تأسیس واحدهای دانشگاهی در سراسر ایران همت گماشت.
حضرت امام خمینی در دیدار با مسئولان این دانشگاه با اشاره به تأسیس این دانشگاه، آن را از اقدامات خوب مسئولان نظام ارزیابی کرد و بر گسترش و حمایت از آن تأکید ورزید. (صحیفه ی امام، ج۱۸، ۲۱۹) اساسنامه ی این دانشگاه در ۱۳۶۵ و ۱۳۶۶ و در طی جلسات ۱۳۱ـ ۱۲۸ ـ ۱۲۷ ـ ۱۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در این اساسنامه، تأسیس این نهاد آموزشی این گونه تعریف شده است:
ارکان این دانشگاه عبارتند از:
هیئت مؤسس این دانشگاه متشکل بودند از آیات و حجج الاسلام: سید علی خامنه ای، اکبر هاشمی رفسنجانی، سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، میرحسین موسوی، سید احمد خمینی و عبدالله جاسبی. وظایف و اختیارات هیئت مؤسس به این قرار است:
هیئت امنای این دانشگاه هم عبارتند از:


کلمات دیگر: