کلم ترش یا زاواکراوت (آلمانی: Sauerkraut تلفظ راهنما·اطلاعات) نوعی ترشی است که از کلم برگ خردشدهٔ در نوعی از لاکتوباسیلالس، مانند لاکتوباسیلوس مانده، تهیه می شود. این خوراک مزه ای ترش و عمر انباری طولانی دارد که هر دو به دلیل وجود اسید لاکتیک در آن است.
طرز تهیهٔ آن مانند خیارشور است و برای نگهداری اش نیازی به یخچال یا پاستوریزه کردن نیست.
در آشپزی آلمانی، کلم ترش پخته معمولاً با میوه ارس، دانه های زیره، سیب و شراب سفید، طعم دار می شود. بطور سنتی، آن را گرم سرو می کنند، همراه با گوشت خوک یا سوسیس.