کلمه جو
صفحه اصلی

طراحی هوشمند

دانشنامه عمومی

طراحی هوشمند (به انگلیسی: Intelligent design) یا آفرینش هوشمند، یک باور شبه علمی است. هواداران آن معتقدند، بهترین توضیح برای پیچیدگی های جهان و موجودات زنده با فرض وجود خالقی هوشمند محقق می شود، طراحی هوشمند در تضاد با فرگشت است.
طرفداران این باور عقیده دارند که شواهد تجربی علم زیست شناسی و نیز برهان های ریاضی موید ادعاهای آن هاست. آنها بر خلاف طرفداران سنتی آفرینش به وقوع تغییرات بسیار جزیی در موجودات در طول زمان های طولانی معتقدند و نیز به عمر طولانی حیات در کرهٔ زمین (و نه ۶۰۰۰ سال که در کتاب مقدس آمده) اذعان دارند.
اما آنچه که سبب شهرت سریع و گستردهٔ این باور شد، جنجال رسانه ای موافقان و مخالفان گنجاندن این نظریه در برنامهٔ درسی علوم مدارس امریکا و سپس کشیده شدن این مسئله به دادگاه در سال ۲۰۰۵ بود.

پیشنهاد کاربران

طراحی هوشمند ( به انگلیسی: Intelligent design ) یا طرح هوشمندانه یا آفرینش هوشمند، ایده ای است که هواداران آن معتقدند، بهترین توضیح برای جهان و موجودات زنده با فرض وجود علتی هوشمند محقق می شود، و جهان آن چنان ساده نیست که توسط طبیعت ساخته شود.
طرفداران این مدل می گویند می بایست وجودی هوشمند بر این جهان احاطه داشته باشد. آفرینش هوشمند بیانگر آن است که جهان تنها با تکامل شکل نگرفته است.
این مدل - که قرائت جدیدی از برهان نظم است - توسط گروهی از متفکران دارای صبغهٔ دانشگاهی پیش کشیده شده است. این متفکران عقیده دارند که شواهد تجربی علم زیست شناسی و نیز برهان های ریاضی موید ادعاهای آن هاست. آنها بر خلاف طرفداران سنتی آفرینش به وقوع تغییرات بسیار جزیی در موجودات در طول زمان های طولانی معتقدند و نیز به عمر طولانی حیات در کرهٔ زمین ( و نه ۶۰۰۰ سال که در کتاب مقدس آمده ) اذعان دارند.
اما آنچه که سبب شهرت سریع و گستردهٔ این نظریه شد، جنجال رسانه ای موافقان و مخالفان گنجاندن این نظریه در برنامهٔ درس علوم مدارس امریکا و سپس کشیده شدن این مسئله به دادگاه در سال ۲۰۰۵ بود.
نظریه پردازان
ویلیام دمبسکی و جان جونز از نظریه پردازان مشهور حوزهٔ آفرینش هوشمند هستند. از اصلی ترین کتبی که اخیرا در این خصوص نگاشته شده ، می توان به امضا در سلول:DNA و شواهدی بر طراحی هوشمند ، تالیف استفان مایر اشاره نمود. از ویکیپدیا با وبرایش اندک.


کلمات دیگر: