کلمه جو
صفحه اصلی

ام حبیبه

فرهنگ فارسی

کنیه دختر هرون الرشید خلیفه عباسی بوده است .

لغت نامه دهخدا

ام حبیبه. [ اُم ْ م ِ ح َ ب َ ] ( اِخ ) ( رملة ) دختر ابوسفیان و خواهر معاویه از زنان رسول اکرم بوده است. وی نخست با عبیداﷲبن جحش ازدواج کرد و زن و شوهر هر دو بدین اسلام درآمدند و به حبشه مهاجرت کردند در آنجا عبیداﷲ از دین اسلام برگشت ولی ام حبیبه در اسلام خود پایداری نشان داد تا آنکه پس از مرگ عبیداﷲ در سال هشتم هجری در حبشه بوسیله نجاشی پادشاه حبشه به ازدواج رسول اکرم درآمد. وفات وی به سال 44 هَ. ق. روی داد. ( از اعلام زرکلی ج 1 ص 326 ) ( ریحانة الادب ج 6 ص 214 ). و نیز رجوع به اعلام الوری و تنقیح المقال و خیرات حسان و قاموس الاعلام ترکی ج 2 ص 1034 شود.

ام حبیبه. [اُم ْ م ِ ح َ ب َ ] ( اِخ ) کنیه دختر هرون الرشید خلیفه عباسی بوده است. ( از حبیب السیر چ خیام ج 2 ص 246 ).

ام حبیبه . [اُم ْ م ِ ح َ ب َ ] (اِخ ) کنیه ٔ دختر هرون الرشید خلیفه عباسی بوده است . (از حبیب السیر چ خیام ج 2 ص 246).


ام حبیبه . [ اُم ْ م ِ ح َ ب َ ] (اِخ ) (رملة) دختر ابوسفیان و خواهر معاویه از زنان رسول اکرم بوده است . وی نخست با عبیداﷲبن جحش ازدواج کرد و زن و شوهر هر دو بدین اسلام درآمدند و به حبشه مهاجرت کردند در آنجا عبیداﷲ از دین اسلام برگشت ولی ام حبیبه در اسلام خود پایداری نشان داد تا آنکه پس از مرگ عبیداﷲ در سال هشتم هجری در حبشه بوسیله ٔ نجاشی پادشاه حبشه به ازدواج رسول اکرم درآمد. وفات وی به سال 44 هَ . ق . روی داد. (از اعلام زرکلی ج 1 ص 326) (ریحانة الادب ج 6 ص 214). و نیز رجوع به اعلام الوری و تنقیح المقال و خیرات حسان و قاموس الاعلام ترکی ج 2 ص 1034 شود.


دانشنامه عمومی

اُمّ حَبیبه دختر ابوسفیان، یکی از همسران محمد بود.
صحیح مسلم جلد .۲:۱۵۸۱ برگ ۳۵۲ جلد .۲:۳۵۳۹ برگ ۷۷۶
ابن ماجه جلد .۵:۳۹۷۴ برگ ۳۰۲
صحیح مسلم جلد .۲:۳۴۱۳ برگ ۷۳۹ جلد .۲:۲۹۶۳ برگ ۶۵۲
عسکری، سیدمرتضی، نقش عایشه در تاریخ اسلام، ج۱ - ۳، مترجمین: عطامحمد سردارنیا، محمدصادق نجمی، هاشم هریسی و محمدعلی جاودان، تهران: مرکز فرهنگی انتشاراتی منیر، چاپ نهم:۱۳۷۷
زوجات النبی صلی الله علیه وآله وسلم نوشته: امیر مهنا الخیامی.
هذا الحبیب یا محب نوشته: ابوبکر جابر الجزایری.
السیرة النبویه نوشته: ابوالحسن علی الحسینی الندوی.
تاریخ طبری جلد چهارم
نام کامل وی: رمله بنت ابی سفیان بن حرب بن امیه بن عبد شمس. مادرش: صفیه بنت ابی العاص بن امیه بن عبد شمس، عمهٔ عثمان بن عفان.
ام حبیبه دختر ابوسفیان رئیس قبیله قریش، قدرتمندترین مرد مکه و بزرگ ترین مخالف پیامبر اسلام بود که همراه با شوهرش عبیدالله ابن جحش از اولین کسانی بودند، که مسلمان شده بودند و به حبشه رفته بودند تا از آزار و اذیت مشرکان مکه در امان باشند.
همسرش عبیدالله، پسر جحش که در مکه به اسلام پیوستند و به حبشه رفتند در آنجا عبیدالله به مسیحت پیوست و از همسرش خواست تا او نیز به این آیین بپیوندد اما وی نپذیرفت و بر اسلام پایداری نمود.پس از مرگ عبیدالله در حبشه پیامبر اسلام کسی را فرستاد تا از وی برای خودش خواستگاری کرده و او را به مدینه بازگرداند.

دانشنامه آزاد فارسی

اُمّ حَبِیبه (۱۷ پیش از بعثت ـ مدینه ۴۴ق)
(لقب رَمْلَه) دختر ابوسفیان، از زنان پیامبر (ص). هفده سال پیش از بعثت به دنیا آمد، مادرش صفیّه، دختر ابوالعاص بن امیه، بود. ابتدا با عبیدالله بن جَحْش ازدواج کرد و هر دو مسلمان شدند و به حبشه هجرت کردند. عبیدالله در حبشه مرتد شد و به مسیحیت گروید و می گساری می کرد تا بمرد. پیامبر (ص) پیکی فرستاد و توسط نجاشی از او خواستگاری کرد. نجاشی ۴۰۰ دینار مهر او قرار داد و تمام مبلغ را خود پرداخت، آن گاه ام حبیبه را به مدینه فرستاد. ام حبیبه در بقیع مدفون شد.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ام حبیبه یکی از همسران پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) و دختر دشمن سرسخت رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) ابوسفیان بن حرب بن امیه بن عبدالشمس بن عبد مناف است. نامش «رَملَه» و در برخی روایات هند ذکر شده؛ اما از نظر بیشتر مورخین و نسب شناسان به رمله مشهور است.
او هفده سال پیش از بعثت در مکه به دنیا آمد. این تاریخ با روایاتی که سن او را در هفتم بعثت سی و چند ساله دانسته اند، مطابقت دارد.مادرش صفیه بنت ابی العاص بن عبدشمس بن عبدمناف و عمه عثمان بن عفان بود. «رمله» پیش از بعثت نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله وسلّم) با عبیدالله بن جحش اسدی برادر همسر دیگرشان، زینب بنت جحش ازدواج کرد. بعد از بعثت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) او و عبیدالله از اولین کسانی بودند که به حضرت ایمان آوردند و به دین اسلام گرویدند. ام حبیبه در جریان هجرت دوم مسلمانان به حبشه همراه عبیدالله به آن سرزمین هجرت کرد. وی از عبیدالله صاحب دختری به نام «حبیبه» شد به همین خاطر از آن پس به کنیه «ام حبیبه» خوانده می شد.


کلمات دیگر: