کلمه جو
صفحه اصلی

تهران مصور

دانشنامه عمومی

تهران مصور با مطالب متنوع و مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و هنری در هزار شماره و در قالب چهار دوره منتشر شده است.
بحبوحه-انقلاب-«تهران-مصور»-1.html روزشمار تاریخ انقلاب: عملکرد مطبوعات در بحبوحه انقلاب «تهران مصور»
ویستا نیور: مطبوعات عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک: مجله تهران مصور
ستار لقائی
فعالیت مجله تهران مصور به چهار دوره تقسیم می شود که اولین دوره از خرداد ماه ۱۳۲۱ به صاحب امتیازی احمد دهقان منتشر شد و پس از ترور و قتل احمد دهقان، در ۱۳۲۹ مهندس والا صاحب امتیاز و محمود رجاء سردبیر آن شدند. در این دوره نویسندگانی چون: سیامک پورزند، حسین سرفراز، اسماعیل رائین، لعبت والا، منوچهر محجوبی، اسماعیل یگانگی و صدرالدین الهی با این مجله همکاری داشتند.
ستار لقائی در اواسط دهه ۴۰ سردبیری این نشریه می شود و با افرادی چون: علی اصغر افراسیابی، هادی خرسندی، حسن شهرزاد، احمد اللهیاری و کریم میرزالو همکاری می کند و این تیم تا سال ۵۳ به فعالیت خود ادامه می دهد. در ۲۹ مرداد سال ۵۳ به دستور عباس هویدا ۵۲ روزنامه و هفته نامه و ماهنامه تعطیل می شود و عبدالله والا نیز مجله را می بندد و این حرفه را کنار می گذارد تا شهریورماه ۱۳۵۷ که مجله تهران مصور دوباره با مدیریت او شروع به کار می کند و سردبیری آنرا مسعود بهنود به عهده می گیرد.

دانشنامه آزاد فارسی

تهران مصوّر
هفته نامۀ سیاسی، اجتماعی، چاپ تهران. در چند دوره به چاپ رسیده است. دورۀ اول در ۱۳۰۸ش، به مدیریت و صاحب امتیازی عباس نعمت منتشر شد. نعمت امتیاز مجله را در ۱۳۲۱ به احمد دهقان سپرد و او مجدداً در ۱۳۲۲ تهران مصور را منتشر کرد که نشر آن تا ۱۳۵۳ ادامه یافت. این مجله ابتدا فکاهی بود، ولی بعدها شکل سیاسی به خود گرفت و احمد دهقان در ۱۳۲۹ در دفتر خود ترور شد. دورۀ سوم از ۱۳۵۷ تا ۱۳۵۸، به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی عبدالله والا و سردبیری ستار بقایی و مسعود بهنود، منتشر شد.


کلمات دیگر: