کلمه جو
صفحه اصلی

تو فو

دانشنامه عمومی

توفو 豆腐 (چینی dòufu، ژاپنی tōfu، کره ای doobu) یا پنیر سویا، غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست می آید. این شیر دلمه بسته را با فشار به قالب های سفید نرم تبدیل می کنند. خاستگاه توفو چین است و امروزه بخشی از آشپزی کشورهای آسیای جنوب شرقی، همچون چین، ژاپن، کره، اندونزی، ویتنام و دیگر کشورها را تشکیل می دهد.
آشپزی آسیایی
آشپزی چینی
آشپزی فیلیپینی
آشپزی اندونزی
آشپزی ژاپنی
آشپزی کره ای
ٰآشپزی مالزیایی
آشپزی سنگاپوری
آشپزی تایلندی
آشپزی ویتنامی
فارغ از نوع و اندازه توفو، فرایند کلی تهیه توفو به شکل زیر است:
توفو گونه هایی متنوع دارد که شامل توفوی تازه و آن دسته از توفوهایی است که با استفاده از روشی خاص به عمل می آیند. توفو از خود عطر اندکی دارد و از این رو می توان آن را چه در غذاهای شور و چه در غذاهای شیرین استفاده کرد. به طور معمول، برای تناسب با طعم غذا، توفو را تند کرده یا به آن ادویه می زنند. توفو کالری پایین و آهن کمابیش بالایی دارد و میزان چربی آن اندک است. فراورده های شماری از کارگاه های تهیه توفو ممکن است دارای درجهٔ بالایی از کلسیم و منیزیم باشد.

توفو (ابهام زدایی). واژۀ توفو در موارد زیر به کار می رود:
توفو غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست می آید.
دو فو شاعر نامدار چینی در دودمان تانگ بود.

توفو (مجارستان). توفو (به مجاری: Tófű) یک منطقهٔ مسکونی در مجارستان است که در ناحیه کوملو واقع شده است. توفو ۴٫۳۴ کیلومتر مربع مساحت و ۱۱۶ نفر جمعیت دارد.
فهرست شهرهای مجارستان

توفو (کومونه). توفو (به ایتالیایی: Tufo) یک کومونه در ایتالیا است که در استان آولینو واقع شده است. توفو ۵ کیلومتر مربع مساحت و ۹۳۸ نفر جمعیت دارد.
فهرست شهرهای ایتالیا

دانشنامه آزاد فارسی

تو فو (۷۱۲ـ۷۷۰م)(Tu Fu)
(یا: دو فو۱) شاعر چینی دورۀ سلسلۀ تانگ۲. او و لی پو۳ بزرگ ترین شاعران چینی به شمار می آمدند. تو فو دربارۀ بی عدالتی های عصر خود، رنج های دهقانان، و جنگ می نوشت؛ از آثارش: ارابه های ارتش۴ دربارۀ سربازگیری، و زیبایی ها۵ که مقایسه ای میان ثروت امپراتور و فقراست.
Du FuTangLi PoThe Army CartsThe Beauties


کلمات دیگر: