کلمه جو
صفحه اصلی

باریستا

دانشنامه عمومی

قهوه چی یا باریستا (به انگلیسی Barista) به شخصی که در قهوه خانه نوشیدنی های با پایهٔ اسپرسو را آماده و تحویل می دهد گفته می شود. هر چند این پیشه پیشه رسمی ثبت نشده است، بیشتر کافی شاپ ها برای آنکه نشان دهند دارای دستگاه اسپرسو هستند از این واژه استفاده می کنند.
همه ساله مسابقات بین المللی باریستا برای انتخاب تبحر آن ها برگزار می شود. این مسابقه برای نخستین بار در کشور نروژ پایه گذاری شد. باریستاها پس از پیروزی در کشور خود انتخاب و به مسابقه بین المللی اعزام می شوند.ایران سال ۹۳ به عضویت انجمن رویدادهای قهوه world coffee events نیز پیوست، سال ۹۴ برای اولین بار نماینده باریستای ایران به مسابقات جهانی در سیاتل آمریکا راه یافت.

پیشنهاد کاربران

نام شخصی هست که قهوه رو در فنجان اماده میکنه

به شخصی گفته میشود که نوشیدنی با پایه اسپرسو در قالب های سرد و گرم سرو میکنه

( شخص ) اسپرسوساز حرفه ای

مسئول باره قهوه

به چه کسی باریستا گفته می شود؟
باریستا به کسی گفته می شود که تخصص ش قهوه بوده وبه صورت حرفه ای به آماده کردن قهوه های مختلف مشغول است. باریستا در اصل شخصی ( خانم یا آقا ) حرفه ای است که در کافه مسئولیت تهیه نوشیدنی های گرم و سرد بر پایه اسپرسو را بر عهده دارد. امروزه در بسیاری از کافه ها باریستا، نوشیدنی گرم و سرد بر پایه قهوه و یا حتی غیر از آن را نیز تهیه می کند. لباس باریستا ها معمولا با یک ژاکت، جلیقه یا پیشبند ( اپرون ) از دیگر کارکنان کافه متمایز می شود.

یک باریستای خوب باید به طور دقیق بداند که مثلا برای تهیه یک شات اسپرسو با توجه به نوع قهوه، نوع روست و نوع آسیاب آن، از چه مقدار دما و فشار آب و چه مدت زمانی باید استفاده کرد.


باریستا !!
تخصص اصلی باریستا تهیه قهوه اصیل و با کیفیت است. یک معیار مهم برای سنجش حرفه ای بودن باریستا میزان مهارت و توانایی او در تهیه قهوه است. درست کردن قهوه اصول و ریزه کاری های فراوانی دارد و یک باریستا حرفه ای با مطالعه، تمرین و تکرار فراوان به مهارت تهیه قهوه های حرفه ای دست می یابد.
در جواب سوال باریستا کیست شاید بهتر باشد بگوییم: باریستا جادوگر کافه هاست که با گرفتن و ارائه طعم هایی شگقت انگیز از قهوه های مختلف، مهمانان یک کافه را شگقت زده می کند.

شرح شغلی یک باریستا
تهیه قهوه و نوشیدنی های گرم منوی کافه به صورت حرفه ای و تخصصی
تهیه و آماده کردن سفارش ها بر اساس منوی کافه و سلایق مشتریان
کنترل کیفیت مواد اولیه مصرفی کافه و سفارش هایی که به سر میز مشتریان می رود
مدیریت بار و پرسنل بار ( کمک باریستا، سینک من و … )
ارائه توضیحات درباره اقلام منوی کافه و پاسخ به سوالات مشتریان درباره منو
مهارت های حرفه ای یک باریستا
شناخت و تسلط بر دستگاه آسیاب قهوه و نحوه کار با آن
شناخت اجزای مختلف و تسلط کامل بر نحوه کار با دستگاه اسپرسو
لاته آرت ( هنر شیر قهوه نگاری )
دم آوری قهوه های نسل سوم و دمی
طعم شناسی و مهارت ایجاد طعم های جدید
باریستا کاربلد با امکانات و قابلیت های دستگاه آسیاب قهوه و دستگاه اسپرسو آشنا بوده زیرا این دستگاه ها مهمترین ابزار کار او است و با این دستگاه ها می تواند قهوه های حرفه ای و با کیفیت تهیه کند.

در ادامه موضوع باریستا کیست باید اشاره کنیم که مهارت های یک باریستای حرفه ای خیلی بیشتر از تهیه قهوه اسپرسو با کیفیت است. یک باریستا می تواند کیفیت و طعم قهوه های مختلف را تشخیص دهد او تخصص لازم برای ترکیب انواع قهوه بر اساس سلیقه مشتری را دارد درنتیجه بهتر از هر کسی می تواند قهوه باب میل مشتری را به وی ارائه دهد.

یکی دیگر از مهارت های اصلی باریستا فوم گیری و تهیه انواع نوشیدنی های بر پایه اسپرسو مانند کاپوچینو، لاته، ماکیاتو، موکا و … است. یک باریستای خوب به جز موارد ذکر شده تخصص و مهارت در تهیه انواع دیگر قهوه مانند: قهوه فرانسه و ترک را هم دارد.

معمولا باریستا مهارت لاته آرت یا طراحی روی قهوه و تهیه نوشیدنی های سرد مانند: آیس کافی ها، موکتل ها، فراپه ها و … را نیز دارد.

مسابقات باریستا
همه ساله مسابقات بین المللی باریستا به منظور ارزیابی تخصص و مهارت آنان برگزار می شود. این مسابقه برای نخستین بار در کشور نروژ پایه گذاری شد. باریستاها پس از شرکت و پیروزی در مسابقات کشوری، به مسابقه بین المللی اعزام می شوند. ایران در سال 93 به عضویت انجمن جهانی قهوه ( world coffee events ) پیوست. سال ۹۴ برای اولین بار نماینده باریستای ایران به مسابقات جهانی در سیاتل آمریکا راه یافت.


کلمات دیگر: