کلمه جو
صفحه اصلی

مارموست

دانشنامه عمومی

مارموسِت ها (مارموزت هم نوشته اند) میمون های بسیار کوچک جثه و دم بلند جهان نو هستند که بر خلاف میمون های پیشرفته تر به جای ناخن چنگال دارند و دم آنان گیرنده نیست.
سرده مارموست—Atlantic marmosets
مارموست معمولی, Callithrix jacchus
مارموست کاکل سیاه, Callithrix penicillata
مارموست وید, Callithrix kuhlii
مارموست سرسفید, Callithrix geoffroyi
مارموست سرنخودی, Callithrix flaviceps
مارموست کاکل نخودی, Callithrix aurita
مک ایودی، کالین، اطلس تاریخی آفریقا، ترجمه فریدون فاطمی، تهران ۱۳۶۵، ص 14.

دانشنامه آزاد فارسی

مارْموسِت (marmoset)
مارْموسِت
هر یک از اعضای گروه میمون های درخت زی. در امریکایی جنوبی و مرکزی یافت می شوند. برخی فقط ۱۵ سانتی متر طول دارند. اغلب گونه ها دارای دسته مویی مشخص در گوش هایند. ناخن هایی چنگال مانند و دمی زیبا دارند. دم آن ها برای گرفتن مناسب نیست و آن گونه که دست ها و پاها برای گرفتن شاخه به کار می روند کاربرد ندارد. برخی مارموست ها را میمون تمرهندی می نامند. جنس Callithrix و جنس های وابسته در خانوادۀ مارموست قرار دارند. شناخته شده ترین آن ها مارموست معمولی Callithrix jacchus در برزیل است و اغلب آن را به منزلۀ حیوان خانگی نگهداری می کنند. کشف گونۀ جدید مارموست برزیلی callithrix saterei در ۱۹۹۶ اعلام شد. مارموست کوتولۀ سرسیاه در ۱۹۹۷ و گونۀ جدید دیگری نیز در ۱۹۹۸ در برزیل کشف شدند. این جانور دومین میمون کوچک جهان است. وزن آن به ۱۶۰ گرم و طولش به پانزده سانتی متر می رسد و به مارموست کوتوله Callithrix humilis نیز موسوم است. در سال ۲۰۰۰ دو گونۀ جدید مارموست در شمال غربی برزیل کشف شد که عبارت اند از مارموست مانیکور Callithrix manicorensis و مارموست آکاری Callithrix acariensis.

پیشنهاد کاربران

مارموست، میمون بند انگشتی کوچکترین میمون جهان است که از صمغ درختان استفاده می کند با طول ۱۳ سانتی متر و به وزن ۵ گرم و تا پنج متر می پرد.


کلمات دیگر: