کلمه جو
صفحه اصلی

اجیل مشکل گشا

دانشنامه عمومی

آجیل مشکل گشا. آجیل مشکل گشا، ترکیب خاصی از آجیل است که در فرهنگ و سنن ایرانی ریشه دارد.
تاریخچه آجیل مشگل گشا احتمالاً به ایران باستان باز می گردد. در آن زمان رسم بر این بود که برای فروهرها هدایایی تهیه شود تا موجب خشنودی آنان گردد. این هدایا لرک یا آجیل گاهنبار نامیده می شد.
برخی معتقدند که با خوردن آجیل مشگل گشا، می توانند آرزو کنند مشکلات برطرف و آرزوهایشان برآورده شود.برخی نیز اعتقاد دارند با خوردن این آجیل از چشم زخم و چشم بد مصون می مانند. همچنین اعتقاد عده ای بر آنست که خوردن این آجیل در گشودن بخت دختران مؤثر است.
از این آجیل در مراسم مذهبی مانند سفره های مذهبی زنانه ، مراسم ملی مانند چهارشنبه سوری و شب یلدا و حتی برنامه های سیاسی بطور همزمان استفاده می شود.

دانشنامه آزاد فارسی

آجیل مشکل گشا. آجیل مُشکل گُشا
(یا: آجیل مشکل گشا علی) در باور عامیانۀ ایرانی از انواع نذریه. این آجیل، هفت قلم است:۱. نخودچیِ گُل؛ ۲. کشمش سبز؛ ۳. توت خشک؛ ۴. خرما؛ ۵. فندق؛ ۶. بادام؛ ۷. نُقل. دربارۀ چگونگی خرید و توزیع آجیل مشکل گشا، چند روایت در دست است؛ به روایتی، گزارندۀ نذر باید هفت بار، در هفت ماهِ پی در پی، نذر خود را ادا کند. او باید در بار نخست، آجیل مشکل گشا را از دکانی بخرد که رو به قبله بنا شده باشد. مبلغ آجیل را نیز به گوشۀ دستمالی که آجیل باید در آن ریخته شود، ببندد و به آجیل فروش، که حکایت را می داند، بدهد. مراسم خرید آجیل باید بی گفت و گو انجام شود. پاک کردن و بسته بندی آجیل مشکل گشا هم ثواب دارد؛ آجیل مشکل گشا از اقلامِ اصلی سفرۀ حضرت عباس است. نیز ← سفره انداختن


کلمات دیگر: