کلمه جو
صفحه اصلی

پارک


مترادف پارک : باغ، باغ ملی، تفرجگاه، گردشگاه، ایستگاه، توقفگاه

برابر پارسی : بوستان، گردشگاه، باغ بزرگ، پردیز، نگاه داشتن خودرو، ایستاندن خودرو، باغ

فارسی به انگلیسی

park, commons, garden

commons, garden, park


park


فارسی به عربی

متنزه

مترادف و متضاد

park (اسم)
باغ ملی، گردشگاه، پارک، پردیز، شکارگاه محصور

۱. باغ، باغملی، تفرجگاه، گردشگاه
۲. ایستگاه، توقفگاه


باغ، باغ‌ملی، تفرجگاه، گردشگاه


ایستگاه، توقفگاه


فرهنگ فارسی

محوطه، محوطه درخت دار، باغ وسیع دارای گلهاو، درختها، تفرجگاه
( اسم )توقف اتومبیلها و دیگر وسایل نقلیه
باغ وسیع پر درخت نام قناتی است در ملایر

فرهنگ معین

[ انگ . ] ( اِ.) توقف اتومبیل ها و دیگر وسایل نقلیه .


[ فر. ] ( اِ.) 1 - باغ وسیع پر درخت برای گردش و شکار. 2 - محفظه ای توری برای نگه داری بچه های کوچک ، مانک . (فره ).


[ انگ . ] ( اِ. ) توقف اتومبیل ها و دیگر وسایل نقلیه .
[ فر. ] ( اِ. ) ۱ - باغ وسیع پر درخت برای گردش و شکار. ۲ - محفظه ای توری برای نگه داری بچه های کوچک ، مانک . (فره ).

لغت نامه دهخدا

پارک . (فرانسوی ، اِ) باغ وسیع پردرخت که گردش و شکار و جز آن را بکار است : پارک مخبرالدوله . پارک اتابک . پارک امین الدوله .


پارک. ( فرانسوی ، اِ ) باغ وسیع پردرخت که گردش و شکار و جز آن را بکار است : پارک مخبرالدوله. پارک اتابک. پارک امین الدوله.

پارک. ( اِخ ) نام قناتی است در ملایر.

پارک. ( اِخ ) کرسی پادوکاله از ناحیه آرّاس دارای 670 تن سکنه است .

پارک. ( اِخ ) مونگو. جهانگرد و رحاله اسکاتلندی. وی دو بار به قصد اکتشافات جغرافیائی به افریقا سفر کرد و در نیژِر درگذشت. ولادت او بسال 1771م./ 1184 هَ. ق. و وفاتش در سنه 1805م./ 1219 هَ. ق. بوده است.

پارک . (اِخ ) مونگو. جهانگرد و رحاله ٔ اسکاتلندی . وی دو بار به قصد اکتشافات جغرافیائی به افریقا سفر کرد و در نیژِر درگذشت . ولادت او بسال 1771م ./ 1184 هَ . ق . و وفاتش در سنه ٔ 1805م ./ 1219 هَ . ق . بوده است .


پارک . (اِخ ) کرسی پادوکاله از ناحیه ٔ آرّاس دارای 670 تن سکنه است .


پارک . (اِخ ) نام قناتی است در ملایر.


فرهنگ عمید

توقف اتومبیل در یک محل.
تفرجگاهی باغ مانند با محوطۀ وسیع و پُر درخت.

تفرجگاهی باغ‌مانند با محوطۀ وسیع و پُر درخت.


توقف اتومبیل در یک محل.


دانشنامه عمومی

بوستان یا پارک به مکانی محفوظ می گویند که به صورت طبیعی یا نیمه طبیعی توسط دولت به وجود آمده است، و در کنار آن برای تفریح و لذت بردن انسان، یا برای حفاظت از حیات وحش یا زیستگاه طبیعی. بوستان ها ممکن است شامل سنگ، فواره، خاک، آب و قسمت های چمن باشد. بسیاری از پارک ها قانوناً حفاظت شده و محفوظ اند.از دیدگاه شهرسازی و معماری پارکها به دهها نوع قابل دسته بندی هستند. بعنوان نمونه پارکها را میتوان به لحاظ شعاع عملکرد و خدمات رسانی به پارکهای با عملکرد محله ای، ناحیه ای، شهری و فرا شهری تقسیم بندی نمود. همچنین از لحاظ نوع کاربرد ، نحوه ایجاد ( طبیعی یا انسان ساخت ) نوع پوشش گیاهی ، مقیاس و بزرگی ( کوچک ، متوسط و بزرگ) و ... نیز قابل طبقه بندی میباشند. آنچه بدیهی است رواج پارکهای شهری امروزین که برای عموم قابل استفاده و دسترسی هستند از شهرسازی کشورها اروپایی شروع شده است. البته باغسازی ایرانی در نوع خود کم نطر و تاریخ طولانی دارد ولی عملکرد این باغها با پارکهای شهری امروزی متفاوت بوده است.بوستان ملی گلیشر در شمال ایالت مونتانا در آمریکا   بوستان ملی سیکویا در ایالت کالیفرنیای آمریکا   بوستان ملکه الیزابت کانادا   باغ انگلیسی آلمان   بوستان در حمام انگلیس   یک بوستان عمومی در فرانسه
پارک بحران ( پارک اضطراری یا چند عملکردی)از سده های گذشته ایجاد فضاهای شهری عمومی که بتوان در مواقع بحران برای اسکان موقت و کمک به مردم استفاده کرد مورد خواست و نظر برخی دولت ها و کشورها بوده است. ایجاد فضای عمومی برای امداد رسانی به آسیب دیدگاه در اثر بحران از ضروریات اساسی است ولی در عین حال احداث و نگهداری آنها بسیار پر هزینه میباشد و بخش قابل توجهی از بودجه عمرانی شهرداری ها را به خود اختصاص میدهد. به همین منظر ایده و نظریه استفاده چندگانه از فضاهای عمومی و بخصوص پارکها در شهرسازی ایران در سال 1396 مطرح شد.
پارک بحران یا پارک اضطراری یا چند عملکردی (Emergency Park,Mixed Used Park)پارکی است که در مواقع عادی بعنوان پارک برای استفاده مردم و خانواده ها مورد نظر است و البته به گونه ای احداث و تجهیز میگردد که در مواقع وقوع بحران مانند سیل ، زلزله و .... بتواند پذیرایی مردم و زنان و کودکان برای اسکان موقت و امداد و کمک های اولیه قرار گیرد. این نوع پارکها باید دارای طراحی و تجهیزات مناسب برای پذیرا شدن خیل جمعیت در مواقع بحران باشند.
ایجاد این پارکها در شهر تهران و اغلب شهرهای استان از جمله قرچک و باقرشهر به چشم میخورد. برای اطلاعات بیشتر رجوع کنید به مقاله زیر،

فرهنگستان زبان و ادب

{pulp} [علوم و فنّاوری غذا] ذرات نرم با قوام آبکی که عموماً با له کردن مواد غذایی به ویژه میوه ها و سبزی ها به دست میآیند

جدول کلمات

تفرجگاه

پیشنهاد کاربران

گُلگَشت = گُل گشت

پارک یک محل است که در زبان فارسی محل قرار گرفتن و تجمع را با "" باش"" نشان میدهند
و حرف " ن" نماد زمین بدون حصار است.
باشن==" نحوه یک تلفظ bashan

پار ک
خب حالا پار یعنی دریده یا پارسال یعنی تقریبا پیش زمان گذشته
حالا چرا به محل تجمع در سرسبز یا تجمع ماشینها در یک جا میگویند پارک؟
پارک کلمه فرانسوی


سباش=نگاه داشتن خودرو، ایستاندن خودرو
Sebash. س یعنی قراردادن و باش یعنی زمین و جایگاه

منتزه

ماندن


کلمات دیگر: