کلمه جو
صفحه اصلی

سابیر

فرهنگ فارسی

قومی از هونها که در قر. ۵ و ۶ م. بسوی ((دسنه ) ) و((دنیپر ) ) مهاجرت کردند و در آن نواحی سکونت گزیدند . نواحی جدید بنام آنان ((سابیریه ) ) یا ((سبریه ) ) نام گرفت . در اوایل قر.۷ م. در دوره پادشاهی غباد اول ( ۵۳۱ -۵٠۱ م. ) بارمنستان و آسیا تاختند . گروهی از آنان در جنگ دوم غباد با روم شرقی جزو لشکریان ایران بودند .

لغت نامه دهخدا

سابیر. ( اِخ ) قومی از هونها بودند که در اوایل قرن هفتم ، در دوره قباد اول ( 501 - 531 م ). بیستمین پادشاه ساسانی به ارمنستان و آسیا تاختند. در جنگ دوم قباد باروم شرقی جزو لشکر ایران سابیرها نیز بوده اند.( پروکوپیوس ، از مارکوارت ایرانشهر ص 118 ). رجوع به : کریستنسن ، ایران در زمان ساسانیان چ 1 ص 247، چ 2 ص 377 و بعد شود. قومی بودند که در قرن پنجم و ششم میلادی بین رودخانه قوبان و سلسله جبال قفقاز سکونت داشتند. در اواسط قرن ششم بسوی «رسنه » و «دنیپر» مهاجرت کردند و در آن نواحی سکونت گزیدند. و نواحی جدید «سابیریه » یا «سبریه » نام گرفت. ( از قاموس الاعلام ترکی ).

دانشنامه عمومی

شرکت ساختمان سد و تأسیسات آبیاری سابیر در سال ۱۳۴۵ توسط وزارت نیرو تأسیس شده و در سال ۱۳۸۳، شرکت سابیر از فهرست شرکت های دولتی خارج و اکثریت سهام آن به شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) واگذار گردید.
احداث سد پانزده خرداد (۹۷ متر ارتفاع و۳۲۰ متر طول تاج)
احداث سد پیشین (۶۳ متر ارتفاع و ۴۰۰ متر طول تاج)
احداث سد وحدت (۸۰ متر ارتفاع و ۳۲۰ متر طول تاج)
احداث سد گلستان (۲۵ متر ارتفاع و ۱۳۶۷ متر طول تاج)
احداث سد تبارک آباد (۷۴ متر ارتفاع و ۲۵۰ متر طول تاج)
احداث سد شهید یعقوبی (۶۱ متر ارتفاع و ۸۸۷ متر طول تاج)
احداث سد شاه قاسم (۴۷ متر ارتفاع و ۲۲۰ متر طول تاج)
احداث سد البرز (۸۰ متر ارتفاع و ۸۳۸ متر طول تاج)
احداث سد ماملو (۸۹ متر ارتفاع و ۸۰۷ متر طول تاج)
احداث سد sir narsimharaya در کشور هندوستان
احداث سد گرمی چای (ارتفاع ۷۸ متر و طول تاج ۷۳۰ متر)


کلمات دیگر: