کلمه جو
صفحه اصلی

محمد ولد عبدالعزیز

دانشنامه عمومی

سرتیپ محمد ولد عبدالعزیز (زاده ۲۰ دسامبر ۱۹۵۶) سیاستمدار موریتانیایی و رئیس جمهور کنونی این کشور است.
ویکی پدیای انگلیسی.
مخالفان دولت موریتانی، دولت کنونی در این کشور به ریاست جمهوری محمد ولد عبدالعزیز را یک رژیم نظامی می دانند. این نظامی پیشین در کودتای ۲۰۰۵ و سال ۲۰۰۸ میلادی شرکت داشت و این دو کودتا باعث به دست گرفتن قدرت توسط وی شده است.
عبدالعزیز همچنین ریاست دولت انتقالی را بر عهده گرفت و مدتی بعد از این مقام کناره گیری کرد تا در انتخابات سال ۲۰۰۹ شرکت کند و در این انتخابات پیروز شد. مخالفان در موریتانی این اقدام عبدالعزیز را نیرنگی برای کسب قدرت توصیف می کنند.
از زمان روی کار آمدن محمد ولد عبدالعزیز به عنوان رئیس جمهوری این کشور سرمایه گذاری های عربستان در موریتانی نیز کاهش یافته است و همچنین سطح روابط موریتانی و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به سبب نزدیک شدن نواکشوت به تهران و سفرهای متقابل میان مقامات ایرانی و موریتانیایی به طور چشمگیری کاهش یافته است.

نقل قول ها

محمد ولد عبدالعزیز (۱۹۵۶) رئیس جمهور موریتانی (۲۰۰۹-) دوازدهمین رئیس اتحادیه آفریقا (۲۰۱۴–۲۰۱۵)
• «اروپا و آفریقا، قاره های مکمل یکدیگر هستند.»• «فکر می کنم که ما نمی توانیم بدون صحبت کردن دربارهٔ امنیت، از توسعه سخن بگوییم. نمی توان در منطقه ای که امنیت وجود ندارد سرمایه گذاری کرد. مثلاً به طور خاص در منطقه ساحل، ما با ناامنی های بسیار زیادی روبرو هستیم. این مسائل مربوط به چند ماه گذشته نیست، این مسائل مربوط به بیش از یک دهه است. این ناامنی ها به حضور گسترده تروریست ها انجامیده که در این منطقه جمع شده اند و به تحرکاتشان مصون از هر گونه مجازات ادامه می دهند. تروریسم مرز نمی شناسد.»• «در واقع همه عوامل برای کشاندن جواندن به سمت افراط گرایی و ویرانی در آفریقا وجود دارد.• «بهترین راه برای جلوگیری از افتادن جوانان به دام تروریسم، این است که آنها بطور مستمر از جریان توسعه در آفریقا کنار گذاشته نشوند. باید مهارت آنها را افزایش دهیم، بنابراین باید نظام آموزشی ما برای پاسخ دادن به نیازهای آنها توانا باشد. آفریقا امکانات بسیار زیادی دارد، ما برای مثال مقدار زیادی مواد خام صادر می کنیم که اگر در آفریقا به مواد قابل عرضه در بازار تبدیل شوند، می توانیم شغل های فراوان، توسعه و سود بیشتری بدست آوریم و برای جوانان شغل ایجاد کنیم.»• «به نظر من اتحادیه اروپا در جایگاهی نیست که از آفریقا حکمرانی خوب را طلب کند، آفریقایی ها خودشان به این موضوع آگاه اند که نمی توانند کشور توسعه یافته ای بدون دموکراسی و بدون کشورداری خوب و همچنین بدون احترام و مشارکت عمومی داشته باشند. تا وقتی که حذف شدگان بسیاری در کشوری وجود دارند، این کشورها نمی توانند توسعه پیدا کنند. فکر می کنم که اتحادیه اروپا نمی تواند این درخواست را به ما دیکته کند، این انتخاب ماست و ما باید خومان انجامش دهیم.»• «من برای کشورم خوشبینم. در کشور من، دموکراسی در کل کشور و در ذهن مردم در حال تثبیت شده است.»• «ما امکانات و اهداف و آرزوهایی داریم... برای آفریقا، آفریقای آینده، یک آفریقای مرفه، باثبات، امن و یک آفریقای متحد است... آفریقایی که با توسعه جهانی همراه است و در عرصه بین المللی حضور دارد و نقشش را هم در عرصه سیاسی و هم امنیتی در جهان بازی می کند.»


کلمات دیگر: