کلمه جو
صفحه اصلی

مانوئل کاستلز

دانشنامه عمومی

مانوئل کاستِلز یا مانوئل کاستِلس (به اسپانیایی: Manuel Castells) (زادهٔ ۱۹۴۲، بارسلون) جامعه شناس اسپانیایی و نویسندهٔ سه گانهٔ مهم عصر اطلاعات است. در بین نظریه پردازان علم ارتباطات، کاستلز نویسنده ای متمایز است. کاستلز حوزه های جامعه شناسی شهری، مطالعات سازمانی، مطالعات فضای مجازی، جنبش های اجتماعی، جامعه شناسی فرهنگ و اقتصاد سیاسی را در کنار هم مطالعه می کند تا یک تحلیل بین رشته ای از جهان پیچیدهٔ رسانه ای شدهٔ امروز به دست دهد.
مسئله شهر (۱۹۷۲)
شهر و مردم (۱۹۸۲)
شهر اطلاعاتی (۱۹۸۸)
سقوط کمونیسم شوروی: نگاهی از منظر جامعهٔ اطلاعاتی (۱۹۹۵)
سه گانهٔ عصر اطلاعات (۱۹۹۷) این کتاب توسط احمد علیقلیان، افشین خاکباز و حسن چاوشیان به فارسی ترجمه شده است.
کهکشان اینترنت (۲۰۰۱)
قدرت ارتباطات (۲۰۰۹)؛ این کتاب توسط حسین بصیریان جهرمی به فارسی ترجمه شده و با پیام مانوئل کاستلز در روز جهانی ارتباطات (۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳) در ایران رونمایی شده است کاستلز در این پیام، قدرت ارتباطات را مهمترین اثر پژوهشی خود برشمرده است.
شبکه های خشم و امید: جنبش های اجتماعی در عصر اینترنت (۲۰۱۲) (این کتاب را مجتبی قلی پور به فارسی ترجمه کرده و توسط نشر مرکز منتشر شده است).
تئوری شبکه ای قدرت (1397)؛ در این کتاب که در سال 1397 با ترجمۀ مجتبی قلی پور و از سوی انتشارات آذرخش منتشر شده، سه مقالۀ مهم کاستلز (تئوری شبکه ای قدرت؛ حوزۀ عمومی جدید؛ و ارتباطات، قدرت و ضدقدرت در جامعۀ شبکه ای) آمده است.
Ananya Roy
در یک خانواده هوادار فرانکو متولد شد ولی در سن بیست سالگی به عنوان یک دانشجوی چپ گرای تندرو، از سوی حکومت دیکتاتوری فرانکو تبعید شد. او به پاریس رفت و به دشواری در دانشکده نانت وابسته به دانشگاه پاریس، به تحصیل پرداخته و مدرک دکتری خود را دریافت کرد. جایی که او را مجذوب جریان انقلابی ۱۹۶۸ کرد و در سال ۱۹۷۲ متنی اثرگذار و مبتکرانه را تحت عنوان یک پرسش شهری: رهیافتی مارکسیستی، به رشته تحریر درآورد که به واسطه کسی که بعدها به عنوان یک مارکسیست ساختارگرا، لوئی آلتوسر شهرت یافت، شکل و قواره گرفته بود.
کستلز در سال ۱۹۷۹ به دانشگاه برکلی کالیفرنیا، جایی که او به مدت دو دهه به سمت استاد جامعه شناسی و همچنین برنامه ریزی شهری و منطقه ای مشغول بود، نقل مکان کرد. اخیراً او به بارسلونا جایی که او به سمت استادی در دانشگاه باز کاتالونیا گماشته شده، بازگشته است، با این وجود، او همچنان موقعیت خود را در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در ساحل غربی و نیز ام آی تی (انستیتو تکنولوژی ماساچوست) در ساحل شرقی حفظ کرده است. او همچنین یک استاد و مسافر دائمی به حساب می آید که مدام، در بیست دانشگاه سراسر جهان از مسکو گرفته تا سنگاپور، تایوان و شیلی، دررفت وآمد است.شهرت مانوئل کستلز، از سال های بسیار دور به تحلیل های او از شهرنشینی بازمی گردد (عنوان او در برکلی گواهی است بر دل مشغولی های وی). پرسش شهری تأثیر بسیاری بر طراحی شهری گذاشت و اعتبار او با تهیه و تدوین رشته ای از کارهای علمی- پژوهشی که نقطه اوج آن شهر اطلاعاتی (۱۹۸۹) است، ارتقاء یافت. او هرگز علاقه اش را به موضوعات شهری از دست نداده و علاوه براین، کوشیده است تا در درک ما از موضوعاتی مانند بازپیدایی و تقسیمات درون شهری سهمی به عهده بگیرد.

نقل قول ها

مانوئل کاستلز (زادهٔ ۱۹۴۲، بارسلونا)، جامعه شناس اسپانیایی و نویسندهٔ سه گانهٔ مهم عصر اطلاعات است.
• «در اکثر نقاط جهان ما شاهد بازگشت به هویت هایی هستیم که ریشه در تاریخ و قومیت دارند. این هویت ها با استفاده از تصوراتی دربارهٔ تاریخ برساخته می شوند، چون اکثر مردم خواهان هویتی با ریشه های عمیق هستند، نه هویتی که به تازگی ایجاد شده باشد.»• «در حاشیهٔ جهانی که به آستانهٔ ظرفیت خود برای زندگی انسان ها در کنار هم و سهیم شدن زندگی با طبیعت نزدیک می شد، افرادی دوباره گرد هم آمدند تا اشکال نوینی از ما بودن، مردم بودن، را تجربه کنند. در آغاز تعدادی اندک بودند، صدها تن به آن ها پیوستند، سپس شبکه ای از هزاران تن ایجاد شد و آنگاه میلیون ها تن با صداها و تمنای درونی شان برای امید از آن ها حمایت کردند.»


کلمات دیگر: