کلمه جو
صفحه اصلی

محمدعلی جمال زاده

دانشنامه عمومی

سید محمدعلی موسوی جمال زاده (۲۳ دی ۱۲۷۰ در اصفهان - ۱۷ آبان ۱۳۷۶ در ژنو) نویسنده و مترجم معاصر ایرانی بود. او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقع گرایی در ادبیات فارسی می دانند.
گنج شایان (چاپ برلین، ۱۳۳۵ ه‍.ق)
تاریخ روابط روس با ایران (چاپ برلین، چاپ تهران ۱۳۷۲)
پندنامهٔ سعدی یا گلستان نیکبختی (۱۳۱۷)
قصه قصه ها (از روی قصص المعمای تنکابنی، ۱۳۲۱)
بانگ نای (داستان های مثنوی معنوی، ۱۳۳۷)
فرهنگ لغات عوامانه (۱۳۴۱)
طریقهٔ نویسندگی و داستان سرایی (۱۳۴۵)
سرگذشت حاجی بابای اصفهانی (۱۳۴۸)
اندک آشنایی با حافظ (۱۳۶۶)
او نخستین مجموعهٔ داستان های کوتاه ایرانی را با عنوان یکی بود و یکی نبود در سال ۱۳۰۰ در برلین منتشر ساخت.
جمال زاده در سال ۱۹۶۵ نامزد جایزه نوبل ادبیات گردید.وی تا به امروز در کنار زین العابدین رهنما، حسین قدس نخعی و ابوالقاسم اعتصام زاده به عنوان تنها فارسی زبانان نامزد جایزه نوبل ادبیات شناخته می شوند.
داستان های وی انتقادی (از وضع زمانه)، ساده، طنزآمیز و آکنده از ضرب المثل ها و اصطلاحات عامیانه است.

نقل قول ها

سید محمدعلی جمال زاده (۲۳ دی ۱۲۷۰ در اصفهان - ۱۷ آبان ۱۳۷۶ در ژنو) نویسنده و مترجم معاصر ایرانی است. او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقع گرایی در ادبیات فارسی می دانند.

پیشنهاد کاربران

بنام خدا
با سلام، این نویسنده رمان ایرانی که با اسلام معاند بود در واقعه تکاندهنده کشتار مسجد گوهرشاد که به دستور پهلوی اول انجام شد حدود ده هزار زن ایرانی توسط سربازان یهودی و ارمنی قتل عام و به شهادت رسیدند و گناه انها حفظ حجاب و دفاع از ناموس خود بود و شهدا همراه با مجروحین همگی دفن شدند . جمالزاده در یکی از کتب خود نوشته باید این روز را که درسال۱۳۱۴ بوقوع پیوست که روز رفع حجاب هست ( نه کشف حجاب ) به زنان ایران که حقوقشان احقاق شده تبریک گفت. و در کتاب دیگرش بنام معصومه شیرازی به روحانیت محترم توهین کرده و در کتاب دیگری بنام صحرای محشر عالم برزخ را به سخره گرفته است که از اینگونه نویسندگان زیاد هست و به مرور ماهیت انها را خواهیم شناخت.


کلمات دیگر: