کلمه جو
صفحه اصلی

محمدعلی رامین

دانشنامه عمومی

محمدعلی رامین (زادهٔ بهمن ۱۳۳۲، دزفول) معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم و در دولت نهم مشاور مطبوعاتی محمود احمدی نژاد بود. شهرت وی به دلیل ۹ لغو امتیاز، ۱۵ توقیف و ۶۱ تذکر کتبی بود که در حدود ۱۳ ماه حضور به عنوان معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم، به نشریات ایرانی داد که رکوردی در نوع خود محسوب می شود.
رامین با رسانه ها چه کرد؟ افکار نیوز
یارانه روزنامه ها در دوره احمدی نژاد تابناک
رامین در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۸۸، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. از او به عنوان تحلیلگر سیاسی رئیس جمهور (احمدی نژاد) و مبدع بحث های مربوط به انکار هولوکاست نام برده می شود. دوره یکساله معاونت وی با ثبت رکورد جدیدی در توبیخ و توقیف مطبوعات منتقد دولت در تاریخ ایران همراه بود. با این وجود، وی در مصاحبه ای با روزنامه شرق، بستن روزنامه ها را یک دروغ بزرگ خواند و مدعی شد که برخوردی دوستانه با روزنامه نگاران داشته است. رامین، در ۲۹ آذر ۱۳۸۹ از سمت معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برکنار و به جای وی، محمدجعفر محمدزاده، رئیس سابق دفتر محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور اسلامی ایران، به این مقام منصوب شد.
اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ ۴ فروردین ۱۳۹۱، هفده مقام ایرانی از جمله محمدعلی رامین را به دلیل نقشی که در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته اند، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. کلیه دارایی های این مقامات نیز در اروپا توقیف خواهد شد.
براساس بیانیه اتحادیه اروپا، محمدعلی رامین معاون پیشین مطبوعاتی وزارت ارشاد، به سانسور مطبوعات و داشتن مسئولیت مستقیم در توقیف چند روزنامه و برخورد و بازداشت روزنامه نگاران متهم است.

نقل قول ها

محمدعلی رامین (۱۹۵۴، دزفول) سیاستمدار، تحلیلگر سیاسی و نویسندهٔ ایرانی است که به عنوان معاون وزیر فرهنگ و مشاور وزیر امورخارجه به هنگام ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد خدمت کرده است.
• «بنده نه حزبی هستم و نه سیاستمدار حرفه ای، بلکه یک مسلمان انقلابی و ولایی هستم با قصور و تقصیرات انسانی.»• «در یک تحلیل بنیادین، دو جناح بیشتر در گستره جهان قابل توصیف و تصویر نیست: یکی جناح ولایت الهی و دیگری جناح ولایت طاغوت؛ اولی می خواهد اوامر و نواهی خدا جاری شود و دیگری نمی خواهد؛ بقیه شعبات و انشعابات این دو جریان هستند.»• «ممکن است یک نفر آدم ظاهراً خوب در جبهه باطل نقش آفرین باشد و خلاف آن، یک نفر به ظاهر بد در جبهه حق مؤثر باشد.»• «روشنگری و دعوت به یک حقیقت واحد و یک هدف و فرماندهی مشترک، زمینه تفاهم و رشد جمعی می شود.»• «ما در کارهایی که انجام می دهیم – اعم از شخصی یا اجتماعی- اگر هدفمان ساختن خودمان باشد، برنده هستیم. مهم نیست چه اتفاقی می افتد، اصل این است که ما به دنبال ساختن خودمان و یافتن حقیقت باشیم و در نهایت سرمایه ای برای زندگی جاودانه مان جمع کنیم.»• «گاهی وقت ها شما بدون در نظر گرفتن نتیجه کار، باید به تکلیف خود عمل کنید، حتی اگر هیچ امیدی به موفقیت خود نداشته باشید»• «خلق عالم یک روز برایت هورا می کشند و روز دیگر تورا فراموش می کنند. »• «من کارهایی را که در دوران معاونتم در خدمت رسانه ها انجام دادم- خلاف تمام جوسازی ها- چون منطبق بر قانون بود، همه را تأیید می کنم.• «اهل تعامل با بخشی از جریانات و بده وبستان های رایج میان سیاسیون چپ و راست و مدعیان اصلاحات و اصولگرایی نبودم.»• «ما همه ابزار اهداف کوچک یا بزرگیم؛ مهم آن است که ابزاری در مسیر حقیقت، ولایت و عدالت باشیم.»• «من فکر کردن را خیلی دوست دارم.»• «من خودم را به عنوان یک شهروند جهانی، در برابر جمعیت ۹۹درصدی جهان که همان مستضعفان هستند، در پیشگاه خداوند مسوول می دانم و این ساختار حاکم بر جهان را بسیار ضد انسانی و فاسد و بی ارزش می بینم.»• «من رویکرد اکثریت مطبوعات، خبرگزاری ها به اضافه صداوسیما را رویکردی ملی گرایانه، درون گرایانه، بسته و نازلتر از شاَن تاریخی و موقعیت تاریخ ساز ملت مسلمان ایران می دانم… چون هیچ کدام بسترساز اصلاحات جهانی و پیشقراول تحولات جهان اسلام، در حد نیازهای معاصر نیستند و در تئوری پردازی و نظریه سازی بسیار عقب هستند و حتی از ارائه نظام مقدس جمهوری اسلامی که نظام توحیدی امت- امامت در برابر نظام انگلیسی ملت- دولت است، عاجزند.• «منطق دین ما، حسن ظن به مسلمانان است؛ منطق امامان معصوم ما، همیاری و خیرخواهی برای همدیگر است.»• «من از نابودی فرهنگ سیاسی شیعه و تجلی ماکیاولیسم در مبارزه با وی- به عنوان یک مسلمان شیعه- رنج می برم.»• «در تکریم و ارزشگذاری انسان های با فضیلت، گمنامی و شهرت آنها اصلاً ملاک نیست.»• «از نظر بنده جریان انحرافی در درون نظام آن جریانی است که بعد از رحلت امام خمینی (ره) موضوع امامت امت را نادیده گرفت و مقام امامت ولی فقیه را در حد رهبری جمهوری اسلامی ایران تنزل داد.» «در مصاحبه با »؛ چاپ ۱۲ فوریه ۲۰۱۳/ ۲۴ بهمن ۱۳۹۱ -> روزنامهٔ شرق


کلمات دیگر: