کلمه جو
صفحه اصلی

محمدتقی فاضل میبدی

دانشنامه عمومی

محمدتقی فاضل میبدی (زادهٔ 6 مرداد ۱۳۳۲ در میبد)، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد دانشکده مفید قم است.
فاضل میبدی، محمدتقی. تسامح و تساهل. ته‍ران: موسس‍ه فرهن‍گی، انت‍شاراتی آفرین‍ه، - ۱۳۷۹. شابک ‎۹۶۴-۶۱۹۱-۲۸-۲.
فاضل میبدی، محمدتقی. حدیث آزادی. ته‍ران: هم‍شه‍ری، ۱۳۸۱. شابک ‎۹۶۴-۶۲۷۴-۶۵-X.
فاضل میبدی، محمدتقی. دین چیست؟. قم: نش‍ر خرم، ۱۳۷۵. شابک ‎۹۶۴-۹۰۵۳۰-۵-۰.
در 6 مرداد ۱۳۳۲ در شهر میبد استان یزد زاده شد. در سال ۱۳۵۰ به حوزهٔ علمیهٔ قم وارد شد. در دوران تحصیل در حوزهٔ علمیهٔ قم و یوسف صانعی بودند. اساتید فلسفهٔ او آیات یحیی انصاری شیرازی و عبدالله جوادی آملی بودند. و درس خارج اصول را برای ۶ سال نزد ناصر مکارم شیرازی خواند. خارج فقه را نیز برای ۶ سال نزد حسینعلی منتظری خواند.
او سابقهٔ تدریس دروس شرح لمعه، حاشیه منطق، بدایة الحکمه، اصول فقه و کفایه را دارد. همچنین با مراکز علمی-پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی و دفتر تحقیقات به عنوان محقق همکاری می کند.
او از نزدیکان فکری سید محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، به شمار می رود. او از جمله روحانیون نواندیشی است که تلاش می کند چهره روشن تر و مدرن تری از اسلام به جهان ارائه کند.

نقل قول ها

محمّدتقی فاضل میبدی (۱۳۳۲ /۱۹۵۳)، عضو محققین و مدرسین حوزه علمیه قم و استاد ایرانی.
• «این گونه نیست که اسلام حقی را از زنان منع کرده باشد، بلکه در بستر زمان و جامعه ممکن است یک قانون قدرت اجراشدن نداشته باشد؛ اما همان قانون سال ها بعد در همان جامعه اجرائی شود.»• «اسلام در بسیاری از موارد قانون مطلقی دربارهٔ مسائل زنان بنا نکرده است و فقها براساس بستر زمان دراین باره تصمیم گیری می کنند.»• «در هیچ کجای دین نابرابری در بین زنان و مردان دیده نمی شود و تمامی این تفاسیر ناشی از تفسیر نادرست ماست.»• «ایران در منطقه خاورمیانه، از لحاظ فرهنگی و سیاسی دارای قدرت بزرگی است و در تاریخ هرگونه حمله ای که نسبت به این کشور صورت گرفته دفع و یا آن را در فرهنگ خود جذب کرده است».روزنامهٔ شرق، شماره ۲۱۰۹–۱۳۹۳ سه شنبه ۱۸ شهریور• «در کشور ایران قرن هاست که برادران اهل سنت در کنار شیعیان زندگی می کنند و از حقوق برابر برخوردارند و در مبانی نظری اختلاف چندانی با هم ندارند».روزنامهٔ شرق، شماره ۲۱۰۹–۱۳۹۳ سه شنبه ۱۸ شهریور• «در منطق اسلام، کشته شدن یک انسان برابر کشتن همه انسان هاست.».روزنامهٔ شرق، شماره ۲۱۰۹–۱۳۹۳ سه شنبه ۱۸ شهریور• «سزاوار است سیاستمداران جهان منافع حزبی و گروهی خود را تنها نبینند و به حکم قاعده طلایی اخلاق هرچه را که برای خود می پسندند برای دیگران نیز بپسندند».روزنامهٔ شرق، شماره ۲۱۰۹–۱۳۹۳ سه شنبه ۱۸ شهریور• «در دنیای جدید «دین» رقیبانی جدی به نام «مدرنیته» و «مکتب های فلسفی» ــ مانند کمونیسم، لیبرالیسم، اگزیستانسیالیسم و... ــ دارد که همه به لحاظی رقیب آن به شمار می آیند. نواندیشان می گویند اگر بنشینیم و تنها نظاره گر باشیم، دین دربرابر رقیبان شکست می خورد.»


کلمات دیگر: