کلمه جو
صفحه اصلی

حلیمه سعدیه

فرهنگ فارسی

دختر ایوذویب ابن عبدالله بن حارث نام زنی که دایگی حضرت رسول و حضانت وی کرد

لغت نامه دهخدا

( حلیمه سعدیة ) حلیمه سعدیة. [ح َ م َ ی ِ س َ دی ی َ ] ( اِخ ) دختر ابوذؤیب بن عبداﷲبن حارث ، از قبیله بنی بکربن سعد. نام زنی که دایگی حضرت رسول ( ص ) و حضانت وی کرد. ( از حبیب السیر چ قدیم ج 1 ص 104 ). رجوع به قاموس الاعلام ترکی شود :
قصه راز حلیمه گویمت
تا زداید داستان او غمت.
مولوی.

دانشنامه عمومی

حَلیمهٔ سَعدیّه (عربی: حَلیمةُ السَّعدیه‎) از زنان قبیله بنی سعد بن بکر از هوازن و دایه و مادر رضاعی محمد پیامبر اسلام بود.
صحابه
آمنه بنت وهب
شوهر حلیمه حارث پسر عبدالعزی بود. او برای حارث یک پسر به نام عبدالله پسر حارث و دو دختر به نام های انیسه دختر حارث و حذافه دختر حارث زایید. به پیشنهاد خدیجه، حلیمه و شوهرش هر دو مسلمان شدند. حلیمه در سال هشتم پس از هجرت درگذشت.

دانشنامه آزاد فارسی

حَلیمۀ سَعدیّه
بانویی از قبیلۀ بنی سعد، که پیامبر (ص) را شیر داد و مدتی آن حضرت را در بادیه پرورش داد و پرستاری کرد و کرامت ها از آن حضرت دید. بعد از بعثت همراه شوهرش نزد پیامبر آمد و هر دو مسلمان شدند. پیامبر (ص) او را گرامی می داشت.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سیره نویسان در کتب خود، حلیمه سعدیه را جزء مادران رضاعی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) و در شمار بانوانی قرار داده اند که به رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) شیر داده است.
متأسفانه از او و چندوچون زندگی اش، خبر چندانی در دست نداریم؛ بیش ترین اطلاعاتی که از او در تاریخ ثبت و ضبط شده است، متوجه ایام طفولیت پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) است که البته برخی از موارد آن با اوهام و افسانه های عجیبی نیز توام گردیده است.حلیمه دختر عبدالله بن حارث معروف به ابوذؤیب بوده، سلسله نسبش به قیس بن عیلان بن مضر می رسید. بدین ترتیب نسب او، با نسب رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) در «مضر» که جد هفدهم پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) نیز به شمار می رود، مشترک می گردد. سلسله نسب کامل او به این شرح است:حلیمه بنت ابی ذؤیب عبدالله بن حارث بن شجنة بن ناصرة بن فصیة بن سعد بن بکر بن هوازن بن منصور بن عکرمة بن خصفة بن عیلان بن مضر. پدر حلیمه، ابوذُؤَیْب عبدالله بن حارث بن شِجْنَه سَعدی، از قبیله سعد بن بکر بن هَوازِن بود.
همسر
همسر حلیمه، حارث بن عبدالعُزّی بن رفاعه نام داشت و کنیه اش ابوکبشه بود. ظاهراً یکی از دلایلی که قریش پیامبر را ابن ابی کبشه می خواندند، همین بوده است.
فرزندان
عبدالله، انیسه و حذاقه (جذامه ـ حذافه) که به شیما معروف بود، فرزندان حلیمه به شمار می آمدند.
دایگی حلیمه برای محمد
...


کلمات دیگر: