عامل ورآورنده. عامل ورآورنده (به انگلیسی: Leavening) به عاملی گفته می شود که باعث ورود حباب های گاز به درون خمیر که منجر به تولید خمیر رقیق می شوند. برخی از این عوامل مکانیکی هستند اما اغلب گاز دی اکسید کربن در اثر عوامل بیولوژیکی یا به علت واکنش یک ماده شیمیایی با حرارت، رطوبت یا اسید تولید می شود.
از مواد برآورنده بیولوژیکی
مخمرها نظیر آبجو، آب دوغ، کفیر و ماست
تولید گاز دی اکسید کربن باعث ایجاد حجم مناسب، نرمی و سبکی در خمیر و محصول نهایی آن خواهد شد.
جدول زیر تفاوت های جوش شیرین و بیکینگ پودر را نشان می دهد:
همزدن کره و شکر باعث وارد شدن حباب های هوا به داخل خمیر می شود.
از مواد برآورنده بیولوژیکی
مخمرها نظیر آبجو، آب دوغ، کفیر و ماست
تولید گاز دی اکسید کربن باعث ایجاد حجم مناسب، نرمی و سبکی در خمیر و محصول نهایی آن خواهد شد.
جدول زیر تفاوت های جوش شیرین و بیکینگ پودر را نشان می دهد:
همزدن کره و شکر باعث وارد شدن حباب های هوا به داخل خمیر می شود.
wiki: عامل ورآورنده